בהמשך לדיון על תסמונת המדורים

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

06/09/2016 | 00:43 | מאת: יניב

שלום בהמשך לדיון מלפני כמה ימים, בעניין תסמונת המדורים. רציתי בבקשה לשאול. בין שאר ההמלצות, ציינת את הנושא של ירידה במשקל, וחיזוק שרירי הרגליים. האם יש קשר ישיר בין עודף משקל לחומרת תסמונת המדורים? ומה הכוונה בלחזק את שרירי הרגליים? זה לא פרודקס בעצם? הרי אם אחזק את שרירי הרגליים, הם יגדלו עוד יותר, וכבר היום הם גדולים ומשפיעים על הלחץ במדור. אני מניח שאין דרך (בריאה כמובן) להוריד מנפח השריר, יש משהו שאינו ניתוחי שיכול להשפיע על התרחבות הפסיה או על גמישותה? יש תרגילים שניתן לעשות ועשויים להקל? ושאלה אחרונה, האם מדרסים מסוג כלשהו עשויים להשפיע ולהקל על תסמונת המדורים בפרט, ועל בעיות בשוקיים בכלל? רב תודות לך

1. ירידה במשקל תוריד מעומס המשקל על שרירי השוק וכן את נפח הנוזל הכללי בגוף. 2. תרגילי חיזוק שיכללו הרבה חזרות בעצימות נמוכה ומשקל נמוך, לא יגדילו את נפח השריר. אני ממליץ על שילוב לסרוגין בין נניח תרגיל עלייה על קצות האצבעות לבין הליכה בשיפוע ומתיחות/עסוי. אופציה נוספת היא תרגילי סבולת שרירית כאשר הרגליים מורמות למעלה. 3. אפשר שמדרסים יקלו...

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ