פילטיס מול אימוני כוח בנושא בניית מסת שריר

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

07/08/2016 | 13:46 | מאת: נעמה

שלום, ניסיתי בעבר אימוני כוח ביתיים עם משקולות באופן אחראי ומקצועי וסבלתי רבות מכאבי שרירים וגב- והבנתי שגופי כנראה שברירי מדי (אני דקה ורזה) לסוג זה של מאמץ. חשבתי לנסות פילאטיס- אך האם הוא בונה וממצק את השריר- כלומר באיזה אופן יש שוני בתוצאה של המאמץ לאורך הזמן? תודה

הי, זה לא השם של השיטה שקובע, כי אם הצרכים הגופניים והתאמה של הטכניקה למצב ולמטרות האימון שלך. לפילטיס יש את האיכויות שלו, בהגמשה של שרירים וחיזוק של שרירי ליבה ויציבה. לאימון התנגדות קלסי בחדר כושר יש את היתרונות שלו ביכלתו לאפשר אימון שיטתי לקבוצות שרירים שונות עם בקרה הדוקה על רמת ההתנגדות והעצימות. אנחנו משתמשים בטכניקות משני העולמות גם בעולם השיקום באוכלוסייה עם מחלות קרע ולאחר אישפוזים ארוכים, כך שאני בטוח שאם הרגשת לא טוב אחרי אימון כוח בחדר כושר, אני מעריך שביצעת את התרגילים באופן שלא מתאים לך באותו הרגע וניתן באמצעות הנחיה מקצועית להתגבר על הכאבים אחרי האימון.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ