פעולת השריר וכיווצו לפני תחילת הפעולה עצמה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

16/07/2016 | 18:11 | מאת: ירון

שלום רב, האם זה נכון שכשמכווצים טיפה את השריר לפעולה מדוייקת כלשהיא ,יש יותר שליטה על הפעולה עצמה?כלומר-האם כיווץ מודע של שריר/שרירים יכול לגרות להפעלת האיבר להיות יותר מדוייקת מאשר שריר שלפני הפעלתו משוחרר לגמרי

ירון שלום, כיווץ השרירי, בעת פעולה שכוללת מוטוריקה עדינה, מאפשרת: 1. יציבות רבה יותר של הגפה ולכן פחות תזוזה. 2. החלשה של הרזוננס השרירי ופחות רעד. מאידך, לאורך זמן תגרום לעייפות רבה של השרירים ופגיעה בכניסת אויר לבית החזה ולכן צריך לאפשר הרפיה של השרירים המיצבים והפסקות סדורות.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ