אברון הגיד על שם גולג'י

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

08/07/2016 | 18:51 | מאת: גידי

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%9F_%D7%94%D7%92%D7%99%D7%93_%D7%A2%D7%9C_%D7%A9%D7%9D_%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%92%27%D7%99 מתואר בקישור מצב שבו כאשר העומס גדול מידי ומופעל בפתאומיות ישנה הרפייה מוחלטת של השרירים הפעילים- חוץ מהגנה על שלמות השרירים והגיד שימוש באמצעי זה יכול לעזור בחיזוק של אותם שרירים, או שאולי המוח לומד שאם בכל פעם שאותו תרגיל מבוצע ישנה הרפייה מוחלטת של השריר סימן שהמשקל הזה כבד מידי ואנו בעצם מלמדים את המוח דבר שאינו רצוי לזרוק את המשקל בכל פעם באופן קבוע?? דוגמאות לשימוש- פשיטת ברכיים במכונה כאשר בתחילה יישור הברכיים שניהם ביחד ואז עזיבה של אחד מהם והברך שנשארה מייד אחריה גם נכשלת וקורסת תחת המשקל כפיפת מרפקים- עם פרטנר שעוזר לך להרים ואז עוזב בבת אחת, והמשקולת נוחתת מהר למטה ( רק צריך לשמור על ייצוב של זוקפי גב) עליית מתח - ב 2 ידיים ואז עזיבה מהירה של יד אחת ונפילה למטה ( בעקרון כבר הגעתי למצב שאני יכול להחזיק ביד אחת , אך אחרי 2 סטים אני מתעייף אז אפשר להשתמש בזה מהסט ה-3 ומעלה..)

הגולג'י בגיד הוא מנגנון חירום שפועל רק כאשר, המתח על הגיד עולה במידה שיש סכנה לנזק רקמתי. הוא שולח מסר, דרך קשת רפלקס לחוט השדרה (לא למוח) שגורם לשריר להרפות בבת אחת. אנני רואה איך המנגנון הנ"ל עוזר בבניה של שריר, הוא עושה בדיוק את ההפך ומוריד את המתח מהשריר- גירוי שחיוני לתהליך האנבולי של בניית שרירים.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ