שומן או לא שומן? .

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

23/06/2016 | 14:52 | מאת: בועז שרעבינוביץ'

לוחמי סומו ואנשים המתחרים בתחרות האיש החזק בעולם הם אנשים מאוד חזקים אך עם אחוז שומן מאוד גבוה ... אם שומן בטני גורם להפרשה של ציטוקינים פרו דלקתיים (Tnf אלפא, IL1) שמעודדים קטבוליזם אז למה אותם ספורטאים מלעיטים את עצמם בכמות כזו של קלוריות מתוך מחשבה שבכך הם מגבירים את הכוח ובניית מסת השריר??

אכן, אנשים חזקים, הנוטים לעודד תהליכים אנבוליים ובנייה של מסה, כפועל יוצא של אימוני כוח והעמסה קלורית, שבתורה מעודדת בנייה של מסה, הן שרירית והן שומנית. למרות הכל תהליכי דלקת והן פירוק של מסה שרירית, מופחתים בצורה משמעותית, גם כאשר יש רקמת שומן משגשגת, בעקבות האימון כושר גופני. לכן עדיף להיות שמן בכושר, מרזה שלא בכושר.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ