הורמונים כמגינים או לא מגינים על מערכת הנשימה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

12/06/2016 | 20:34 | מאת: רז

היום ככה שמעתי איזה פרט שאצל גברים שכיחות של דום נשימה בשינה היא גבוהה כמעט פי 2 מנשים, ושפורטים את זה לנסיון להסביר אז מסתבר שלטסטוסטרון הורמון המין הגברי יש השפעה של היחלשות דרכי הנשימה או היצרות רבה מידי שלהם... אם להוציא את ההקשר של דום נשימה בשינה ולהתעסק בנשימה סדירה, אצל גברים או מפתחי גוף במיוחד, ועוד יותר כאלו שלא עובדים על הרחבת קיבולת הריאות וכלי הנשימה ( משמע אירובי) הם בסיכון מוגבר להחלשות ותפקוד לקוי במערכת הנשימה? רק לשם ההקשר נמצא שהורמונים נשיים כמו אסטרוגן ופרוגרסטרון דווקא מחזקים/ מיטיבים עם דרכי הנשימה

מעיון בספרות, ישנן עדויות על כך שמנת טוסטסרון במינון גבוה יכולה להחמיר דום נשימה בשינה, בטווח הקצד. אולם בטווח הארוך יכולה דוקא לשפר תפקודים נשימהץ

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ