כפיפות בטן שורפות שומן באותו האיזור

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

27/05/2016 | 13:10 | מאת: מאמן חד"כ

המחקר אומר שכפיפות בטן רבות לא מורידות את אחוז השומן באיזור הבטן, אלא השומן שיורד בהדרגה מופחת באופן אחיד בכל האיזורים בגוף. אימון כוח בעל חזרות רבות או בעל מספר חזרות מצוצמם יכול לשנות את הרכב הסיבים בהתאם לסוג המאמץ, להגדיל כלי דם או מיטוכנדריות באימון בעל מספר חזרות גבוה יחסית לאימון במספר חזרות נמוך. אם יש שינוי של ריבוי מיטוכנדריות פלוס זה שכלי דם רבים יותר נוצרים במקום אין לזה השפעה על יצירת שומן חום ספציפית באותו איזור מדובר? הרי שומן חום מאופיין במספר גבוה של מיטוכנדריות וכלי דם רבים , אז למה אימון שכזה לא יוביל ליצירה של שומן חום באיזור הזה דווקא ובאיזור אחר יהיה מאופיין בשומן לבן? כך שבתוצאה הסופית איזור שניתנה עליו עבודה של אימון כוח יהיה יותר רזה מאיזור שלא נעשתה בו אימון כוח, מתוך הנחה ששומן חום אינו נאגר ועקשן כמו שומן לבן אלא מנוצל הרבה יותר לצרכים של חימום ומטבוליזם ??

מצאתי בספרות מספר עדויות לכך שפעילות גופנית אירובית יכולה להביא להגברת הפעילות של תאי שומן חוף BROWN ADIPOSE PROJENITOR CELLS. ראה מאמר לדוגמה: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S093947531200049X אולם בהמשך לשאלה הקודמת, לא ידוע מספיק על בני אדם, וודאי שלא ברמה של השפעת סוג הפעילות על פעילות השומן החום.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ