שומן חום . . .

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

26/05/2016 | 10:03 | מאת: שלום

שומן חום, כמו כל דבר חום ( לחם חום מלא, סוכר חום ועוד :-) הוא עוזר לשרוף קלוריות ושומן באופן מוגבר, מכיל מיטוכונדריות רבות וכלי דם והוא נמצא באיזורים של הגוף שחשופים יותר לקור כמו בצוואר כך קראתי. הוא נמצא אף יותר אצל תינוקות שמסת השריר אצלהם קטנה יותר. האם אחוז השומן החום עולה אף במבוגרים, שמסת השריר אצלהם הולכת וקטנה, ואף ויסות הטמפ' אצלהם במקרים של קור נעשה פחות יעיל ורבים מהם סובלים מקור?? ( שומן חום מייצר בין היתר חום בשריפה שלו)

שומן חום ידוע בעיקר מעולם בעלי החיים החיים באזורים גאוגרפים קרים, בזכות יכולתו להשתמש באנרגיה ולהפיק חום. קיימות מחלוקות בספרות המדעית לגבי שכיחותו ותפקידו אצל בני אדם בוגרים. בשנים האחרונות ראיתי מספר פרסומים התומכים בקיומו אצל בני אדם ואף חיזקו את החשיבות שלו, בתהליכים מטבוליים. על כל פנים שומן חום יהיה שכיח יותר בינקות ואצל אנשים שחיים במקומות קרים.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ