תיסוף קולגן .

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

24/05/2016 | 20:07 | מאת: רז

קרישיות יתר של הדם יכולה להופיע בגלל גיל מבוגר כגורם סיכון או כתוצאה גם של השמנה, כמובן שיש עוד גורמים נוספים לקרישיות יתר של הדם. האם אנשים הסובלים מקרישיות יתר תהיה להם בעיה לצרוך תוסף קולגן/ אבקת ג'לטין שנשארה להם במזווה ? תוסף זה יכול להגביר עוד יותר את הקרישיות? זה נכון שתאי האנדותל המצפים את פנים כלי הדם כאשר הם נחבלים עקב סכרת, או השמנה אז שכיחות גבוהה של קולגן באיזורים אלה מגבירה יצירת קרישי דם מרובים מידי?

1. קולגן הוא חלבון מבני חשוב ברקמות חיבור בעוםם החי והצומח.חלבוני קרישה שונים בתכונותיהם מהקולגן (חלבונים שונים). בנוסף חלבונים מתעכלים ומתפרקים לרכיבים פפטידיים וחומצון אמינו במערכת העיכול שלנו ומאבדים את התכונות המרחביות שלהם, לכן אין קשר בין צריכת מזונות עשירים בקולגן לבין קרישיות יתר.מעבר לכ 2. אכן סוכרת לא מאוזנת פוגעת במבנה האנדותל בכלי הדם ונכון שנמצא שבכלי דם חולים ומוצרים יש גם הצטברות של שכבת קולגן המגבירה בין היתר הסתברות של יצירת קרשי דם. אולם לתזונה עשרה בקולגן אין קשר לכך, מהסיבות שבזכרתי.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ