עבודה על מייצבי שכמה .

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

23/05/2016 | 09:31 | מאת: אלי

בוקר טוב!! אם ברצוני לעבוד על מייצבי השכמה- טרפז , טרפז תחתון וסרטוס אנטריור בתרגילים מורכבים האם זה יהיה אפקטיבי לעשות רק את חצי טווח תנועה? אם זה לטרפז- חתירה בפולי אמצעי מאמצע הטווח ועד זרועות משוכות אחורה לטרפז תחתון - עליות מתח/ פולי עליון ממצב של חצי עלייה עד ממש למעלה סרטוס אנטריור- שכיבות סמיכה במצב של לא לרדת עד למטה אלא עד החצי ולעלות

לא בהכרח, בכדי לחזק את סביבי השריר המבוקשים רצוי לבצעה תרגילים יעודיים, לדוגמה קרוב שכמות בשכיבה על ספסל, "שראג הפוך"- בעודך אוחז במקבילים, קרב את הכתפים לצוואר ותתרומם חזרה עם זרועות ישרות לאורך כל התרגיל.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ