עגבניות, חציל, פלפלים ועוד סולניים

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

03/05/2016 | 13:08 | מאת: שלומי

היי חורש!! מה נישמע? בירקות סלוניים יש ניקוטין לא בכמות גבוהה (אך ראיתי בכמה מקומות שהוא עוזר למחלות מסויימות) שגורם להפרשה של אצטיל כולין , האם הפרשה גבוהה יותר של אצטיל כולין , נ"ט המגשר בין עצב לשרירים יכולים לגרום לאפקט מוגבר או חזק יותר של כיווץ בשריר ולכוח רב יותר? ראיתי גם שבסולניים יש אטרופין, כמטבוליט משני בצמח, האם הוא מנטרל את השפעת הניקוטין, אם קיימת? תודה

שלומי שלום, מדובר בריכוזים זניחים, שהשפעתם, (אם בכלל נספגים בצורתם הפעילה במערכת העיכול) בטלה בשישים.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ