כוח מירבי שקול לכוח מתפרץ

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

11/04/2016 | 20:35 | מאת: אסף

שהרי האצה של גוף או משקולת במקרה הזה מצריכה יותר כוח לשם כך... לפי זה היה ניתן לצפות ממסטר לאמנות לחימה להרים משקלים גבוהים מאוד, ואילו מאדם העוסק בהנפת משקולות לבעוט באופן מתפרץ ( מהיר) ורב עצמה - בפועל זה לא כך, מדוע הרי הסיבים הלבנים עובדים בשניהם??

תאורטית עקומת כוח -מהירות מלמדת על יחס (כמעט ישר) בין מהירות הכיווץ של השריר לכוח המרבי אותו הוא יכל להפיק. כלומר נוכל לדחוק בבנץ' מהר יותר משקולת של 10 ק"ג לעומת משקולת של 50 ק"ג. יחד עם זאת כוח מתפרץ כולל גם אלמנטים נוספים מורכבים יותר מוטוריים ועצביים: כמו תאום רב מפרקי של יחידות מוטוריות, מיומנות אקורדינטיבית של סנכרון ביו-מכני הפונקציה תוך ניצור האלמנטים הפסיביים והאקטיביים, שימוש נכון ויעיל במומנטים ועוד. לכן כוח מתפרץ היא מיומנות מורכבת יותר הכוללת את הרכיב הכוח המרבי, בשילוב של רכיבים נוסםים.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ