עליית דופק וקושי בנשימה לאחר ריצת ספרינט

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

26/03/2016 | 12:49 | מאת: אדיר

שלום, אני בן 24 פעיל אנאירובית במכון כושר 6+ שנים לא עובד אירובי כבר המון זמן אין בעיות רפואיות לא מעשן ולא שותה. עשיתי היום ריצת ספרינט בשיפוע עליה ליד הים זה בערך 70 מטר עליה לא עשיתי חימום לפני וישר עשיתי ספרינט ולאחריו עוד ספרינט בלי מנוחה והרגשתי קושי בנשימה אפילו כאב שנושמים עמוק וגם הרגשתי את קצב הלב ממש גבוה האם הפעילות שעשיתי היא בריאה? האם עשיתי לעצמי נזק? הסיבה שרצתי ספרינטים היא משום ששמעתי שזה בריא לעשות ספרינטים מכיוון שזה עובד על כל המערכות ומשפיע לטובה על הלב ועליה של חומצות החלב בדם.

היות ואתה מתאר שאינך מבצעה פעילות אירבית, יכולות להיות סיבות רבות לקושי בנשימה במאמץ. ראשית סבולת לב ריאה לקוייה היא האפשרות המרכזית שבהן בגלל חוסר אימון, אך יכולים גם להיות מצבי חולי בגלל בעייה בשריר הלב או בריאות. ידוע שאימוני כוח יכולים לגרום לעיבוי של שריר הלב ולהביא למגבלה בגמישות שלו. לכן מומלץ לאזן בין אימוני כוח לאימונים אירוביים. לגבי הספרינטים, שם המשחק הוא הדרגה. תתחיל בפעילות אורובית מתונה ורק לאחר תנסה לבצע הפוגות. בכל מקרה במידה וקוצר הנשימה ממשיך, גש להבדק.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ