העתקות הנשימה בעת מאמץ

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

28/02/2016 | 21:32 | מאת: עזרא כהן

ערב טוב !!! בעת מאמץ יש עצירה של אוויר בקנה הנשימה וסגירה של הפה, אך אותו דבר קורה כשאני בלחץ או במתח, וכמה שאני מנסה לאפשר זרימה חופשית של אוויר הגוף נוטה בטבעיות לעצור נשימה .. האם עצירת האוויר נגרמת כצורך לייצב את עמוד השדרה, כחלק מהכנה לגורם מאיים או נתפס כמאיים , שאולי יהא הצורך להלחם בו? אחרי שנים רבות של אבולציה עדיין אותו מנגנון פיזיולוגי מופעל גם בעת לחץ ומתח מנטאלי? לא הגיע הזמן להתקדם טיפה מאז? אם לא אז למה אותו מנגנון נשמר שנים ארוכות ארוכות?? :-)

עזרא, האנטואיציה בדבר עצירת הנשימה בעת ביצוע תרגיל התנגדות, כחלק מהצורך ליצב את עמוד השדרה ולכווץ את השרירים המיצבים היא נכונה. בחלק השני של ההנחה האבולוציונית, היא נחמדה הפלגת למחוזות מעט רחוקים. ההסבר להפעלת שרירי היציבה בעת הרמת משקולת, היא לצורך יצוב הגוף וקטנה של האלסטיות של החלקים הקבועים ביחס לחלקים הנעים. אחרת הראשונים "יגנבו" חלק מהאנרגיה והיעילות/ניצולת יפחתו.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ