מערכת החיסון בין היתר גם בונה שריר ?

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

24/02/2016 | 00:16 | מאת: דור

היי!! קורטיזול, הורמון המופרש בעת סטרס ומאמץ פיזיולוגי גורם לפירוק שומנים פחמימות ולעיתים גם חלבון לצורך אנרגיה זמינה. הוא גם מדכא בין היתר את המערכת החיסונית.. על אותו עקרון אם הוא נכון- (שקורטיזול מעכב את מערכת החיסון, אז הורמונים אנאבוליים מפעילים אותה) האם תהליך אנאבולי של בניית שריר לאחר גירוי שלו באימון כוח נוצר ומפוקח ע"י מערכת החיסון? אם כן באיזה היבטים? ( או שכל תפקידה של מערכת זו הוא מצומצם- יצירת דלקת מקומית בשרירים שעבדו לצורך איחוי הרקמות שניזוקו בעת האימון) תודההה!!

לתהליכי דלקת יש כניראה גם השפעות אנבוליות וקרוס-ריאקציות שקשורות בשלבי ההתאוששות לאחר האימון ואינטראקציות עם פקטורי גדילה וביטוי של חלבוני שריר. אולם, לא נכון לומר שמערכת החיסון "מפקחת" על תהליכי בנייה של שריר, ברמה הפיזיולוגית. נכון יותר לומר שהיא נמצאת ב"אינטראקציה". בהקשל של קורטיסול- ידוע ששימוש יתר בתרופות סטרואידליות על בסיס של קורטיזון, גורמות לדלדול שרירים ועצם.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ