לחץ על הבטן

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

07/01/2016 | 13:42 | מאת: גדעון

שלום רב!! אני מתאמן בחדר כושר כך שאני שם חגורת גב ועליה קושר משקולת של 35 קג עם חבל ומבצע עליות מתח. המשקולת היא בין הרגליים ונקודת המשיכה של החבל מפעילה לחץ על הבטן באיזור קו המכנסיים.. תרגיל נוסף שאני עושה זה פשיטות גב בכסא רומי עם 40 קג שאני מחזיק ביד, המשקל בשבילי הוא לא כבד ומצליח לעשות 10+ חזרות אך בכסא הרומי שוב אני נשען על איזור המחבר בין הבטן לאגן.. אחרי האימון אני לא מרגיש כאב או לחץ חריג על הבטן, אך לעיתים מרגיש תחושה לא נעימה באיזור המפשעה , האם זה יכול לגרום לבעיות פוריות או משהו אחר ? יש הצעות שניתן לעשות?

סביר שהלחץ במפשעה נובע מעלייה בלחץ תוך בטני בזמן התרגול, שיוצר אפקט של דחיסה כלפי התעלה האינגואינלית דרכה יורדים האשכים, במצבים חריגים יכולים המעיים להידחק פנימה, מצב שמוכר כבקע מפשעתי. היות ואתה מדווח על כאבים באזור לאחר האימונים, אני מציע להוריד את העומסים בעיקר בתרגילים שדורשים ממך לכווץ חזק את הבטן כדי לקבע את האזור ולהוריד את הלחץ התוך בטני שיוצר כוחות דחיסה כלפי האשכים. באימון מבוקר ומאוזן אין סכנה ישירה לפוריות.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ