מכות בבטן

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

30/12/2015 | 23:14 | מאת: דובי

היי חורש, מה שלומך? באמנות לחימה לפעמים כשהמתאמן עושה כפיפות בטן או הבאת רגליים לבטן המאמן בא ונותן להם גם כמה מכות חזקות בבטן- טכניקה זו גורמת לשרירי הבטן להתכווץ באופן של רפלקס מתוך כנראה תגובה של הגנה על הגוף.. האם שיטה זו טובה לכך שבעת כיווץ הבטן בתרגיל עצמו שרירי הבטן מגוייסים עוד טיפה וכך הסט יימשך ליותר זמן, או העצימות שלו תעלה? ( עצימות= העוצמה בה שרירי הבטן מגוייסים ) האם בעקבות כך יהיה שיפור בכוח, שהרי הוא נגזרת של מאמץ? אותה שיטה ניתן גם ליישם בעליות מתח, כך שטפיחות חזקות של המאמן בצידי הגב (" הכנפיים" )בעת עליות מתח יאפשרו לגייס יותר כוח?

כעקרון, אני מתנגד לכך בתור טכניקה לאימון- וודאי שלא מכות חזקות שיכולות להביא לדימום פנימי ופציעה. שיש שרואים הכך חשיבות בתחום אומניות הלחימה, כדי ללמד את הגוף לספוג מכות ולכווץ חזק את השרירים כדי להגן על אברי הגוף הפנימיים. אבל למה לסכן את השרירים ואברי הגוף. גם כך יהיה עלינו להתמודד ולפצות על נזקי השריר שגם כך קיימים לאחר האימון.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ