מעמץ בריצה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

29/12/2015 | 11:49 | מאת: יעקב

שלום רב אני בן 59 עושק בספורט מגיל 14 אוכל בריא בדיקות אחרונות תקינות לחץ דם 130-140/80-85 . אני מתאמל 2-3 פעמים בשבוע ריצה 10קמ+משקולות בצורה מתונה. בזמן ריצה אני מגיע ל 150 דופק אחרי 7 קמ ונשאר קבוע -מרגיש בסדר . העם בריא להגיע בגילי ל 90% דופק(220-59)*90 . תודה מראש על תשובתך.

יעקוב, זו שאלה טובה וחשובה. אנשים רבים מבצעים בקרה של דופק בזמן פעילות גופנית ומוטרדים מההשלכות של דופק גבוה יחסית. מקור ההטעייה המרכזי בחישוב דופק המטרה היא שהוא מתבסס על חישוב אריתמטי של 220-הגיל, שהוא בקירוב הממוצע של הדופק המקסימלי אצל גברים בגיל בגרות. העקרון הפיזיולוגי מאחרוי החישוב הוא שבכל שנה אנו מפחיתים לערך פעימה אחת בגלל שהתאים במערכת ההולכה וסיבי השרירים בלב משנים את תכונותיהם והופכים מעט איטיים יותר. אולם אולם בפועל הדופק המקסימלי משתנה מאדם לאדם ורמת ההטרוגניות רק עולה עם הגיל, לכן יכול מאוד להיות שאתה טועה בחישוב והדופק המקסימלי שלך גבוה הרבה יותר ואתה רץ על 70-80% ממנו ולא על 90%. ממליץ שתבצע בדיקת מאמץ מדורגת לאמת זאת.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ