כוח מתפרץ

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

30/11/2015 | 21:01 | מאת: ציון

היי חורש, מה שלומך? אחת מהטכניקות לפתח כוח מירבי היא הרמה של משקל כבד עם מספר חזרות נמוך, שבה יש עבודה על פיתוח היכולת לגייס מספר רב יותר של יחידות מוטוריות. אם עסקינן לא במשקולות, אלא משקל גוף , האם עליות מתח מתפרצות , שכיבות שמיכה מתפרצות , פשיטות גב בכסא רומי באופן מתפרץ - כל אלו יכולים לשפר את הכוח המירבי? חשבתי אפילו שלסוג עבודה זה יש יתרון על פני משקלים כבדים בקצב רגיל 1) התאוצה של הגוף במהירות מתפרצת היא הרבה יותר גבוהה, לכן נדרש כוח רב יותר לשם כך.. 2) עבודה באופן מתפרץ גורמת ומאלצת לסיבי השריר להתגייס יותר מהר ולגרום לכיווץ חזק יותר בזמן קצר יותר אני צודק? אשמח לדעתך בבקשה!!

ניתן להמיר כוח מרבי לכוח מתפרץ ולהיפך, היות ומדובר בשני פרמטרים באותה המשוואה הכוללת מכפלה משקלXמהירות=כוח מרבי. הבעייה היא שבתרגילי משקל גוף כפי שאתה מציג, יש אלצמנטים נוספים דומיננטיים שיוצרים "רעש" במשווה. מדובר בטכניקה שיכולה לפצות ולמסך את השימוש בכוח וגיוס יחידות מוטוריות כפי שאתה מציין. דבר שכמובן לא יהיה אפשרי במשקל גבוה במיוחד.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ