מתיחות שריר תכופות (בן 40)

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

24/11/2015 | 10:08 | מאת: ירון

שלום רב, ב5 השנים האחרונות, כאשר אני משחק כדורסל, אני די מהר מותח שריר, גם אם אני עושה תנועות פשוטות כגון ניתור לקליעה. (לרוב זה שריר התאומים באחד הרגליים, קרה פעם אחת גם בירך מאחור). זה יכול לקרות כבר ב5 הדקות הראשונות למשחק זה לא קרה לי לפני כן (כלומר עד לפני 5 שנים). אציין, כי אני לא פעיל ספורטיבית ביומיום, אבל גם עד לפני 5 שנים, כשהייתי משחק כדורסל, זה לא היה קורה לי, וגם אז לא הייתי פעיל ספורטיבית. בשורה התחתונה: אין שום הבדל בספורטיביות שלי בין עד לפני5 שנים לבין כיום. השאלות: 1. מה השתנה בגוף שלי? 2. איך אני יכול להימנע מכך שזה יחזור? 3. האם תזונה מסויימת יכולה לעזור? (מעבר לשתיה. אני שותה הרבה מים)

שלום ירון, אתה מזדקן ידידי....המצב שאתה מתאר ידוע ומוכר במגרש וגם במדעי הפיזיולוגיה. הסיבה המרכזית לכך היא שמבנה סיבי השרירים משתנה עם הגיל.1. שרשרות החלבון שמרכיבות את השריר (המיוזין) מקבלות מבנה שונה 2.בזמן שבגיל צעיר יותר, אחוז הסיבי בעלי תכונות כיווץ מהירות גבוה יותר ולכן מתאימים יותר לפעילות של קפיצות, שינויי כיוון וכוח מתפרץ, בגיל מבוגר סיבי השרירי איטיים יותר ומתאימים יותר לפעילות של סבולת, כמו ריצות ארוכות. 3. צפיעות ישנות עשויות לעורר את רפלקס המתיחה בטרם עת, כביכול להגן על השריר בפני פציעות. הפתרונות: להתאמן באופן סדיר כדי לשמר יכולות שריריות מתאימות וכוח מתפרץ, להכין את השרירים לפעילות עם חימום דינאמי ומתיחות ולעסוק בענפי ספורט בעלי אופי של סבולת ולא של כוח מתפרץ.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ