קריאטין

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

16/09/2015 | 20:50 | מאת: דניאל

אהלן.. אני לוקח מידי פעם קריאטין חצי כפית כפית ביום וכל פעם שאני מתחיל אני מרגיש גודש באשכים, כאב ותחושת אי נעימות באשכים, וגם נראה שהאיזור קצת תפוח.. כשאני בתקופה של הפסקה זה נעלם. מוזר לא? מה עושים? זה לא נראה לי בקע מותני ...

קראטין הוא מלח ומכאן שסופח אלין נוזלים ויכול להביא לעלייה בנפח נוזל הדם וגם למצב של בצקת באזורי גוף שונים. באשכים ישנם ורידים שכאשר השסטומים שלהם מעט פגומים (וריקוצלה) אז תחלופת הדם באזור נפגעת, מצב שיביא לתחושת גודש, במיוחד אם משולב אימון כוח אינטנסיבי שיכול להביא ללחץ נוסף על כלי הדם ההיקפיים לגודש של הורידים הפנימיים. השילוב של אימון הכוח ושל עלייה בנפח הדם עשוי לגרום לתחושות שאתה מתאר. אני ממליץ ללמוד כיצד להפחית את הלחץ התוך בטני במהלך האימון, להשתמש בכמויות קטנות יותר של קראטים (רבע כפית) ובמקביל לגשת לרופא המטפל לשלול מצב של הרניה או וריקוצלה.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ