דופק מנוחה נמוך והקשר לתזונה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

16/07/2015 | 20:04 | מאת: הנרי מקוי

שלום רב, האם מלבד אימון באופן תדיר המפחית את הדופק בעת מנוחה במקצת, ישנם מזונות שגורמים להורדת הדופק ? מוצרי חלב, דגנים מלאים, מינרלים מסויימים כמו אשלגן, מגזניום ועוד... וחוץ מזה מזונות המעלים את הדופק לזמן קצר בעת האכילה, גורמים להסתגלות של הגוף ולירידה של הדופק במנוחה? ( בדומה לסטרס פיזיולוגיה המושג בעת אימון מאומץ ולאחריו הסתגלות ושיפור במדדי דופק , לחץ דם ועוד) ... אלו מזונות יהיו בעלי השפעה כזו? קפה שחור, חריף, שום, בצל, אלכוהול...?? תודה!!

לרוב, השפעות על קצבי הלב הן בעיקר של תרופות וסמים: קופאין לדוגמה שמעלה את קצב הלב, נחשב לסם קל. לצמחים שונים גם יכולה להיות השפעה על קצב הלב (השפעה כרונוטרופית), אך גם אז מדובר בצמחים שמשפיעים על קולטנים בגוף והם יכולים להיחשב לתרופה או סם כגון צמח הדיגיטלים, אפדרה (אפדרין) וכיו"צ. שתיית אלכוהול, גם יכולה גם היא להגביר את קצב הלב. אכילה של ריכוז חלבונים גבוה, יכול להגביר את קצב הלב, בגלל עלייה ברמת היצור של אדרנלין ונוירואדרנלין. לרוב ההשפעה היא זמנית ולא יוצרת אפקט אדפטציה בדומה לפעילות גופנית.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ