אימוני HIIT

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

20/06/2015 | 22:14 | מאת: סיון מור

ערב טוב, הייתי מעוניינת לשמוע את דעתך על אימונים מסוג HIIT. אני מתאמנת ומאמנת אימונים מסוג זה כבר תקופה (בנוסף לאימוני קיקבוקסינג 4 פעמים בשבוע, אימוני כח וגמישות). באימוני ה - HIIT אני עובדת בדופק ממוצע של 95% עם פיקים על מעל ל - 100&, כל זאת במשך 20-25'.בסה"כ מרגישה מצוין אחרי אימונים כאלה, ללא סימפטומים מיוחדים. מעניין אותי לדעת אם עשו כבר מחקרים על אימונים מסוג זה המתייחסים לעבודה בעצימויות גבוהות כאלה בהקשר לפעילות הלב? (פחות מתייחסת בשאלתי לשיפור המטבוליזם במנוחה, שיפור בתנגודת לאינסולין וכו...) בתודה מראש, סיון

בהחלט, את מתפרצת לדלת פתוחה, בקרוב מאוד נפרסם שני מאמרים במחקר שעשינו שכולל אימונים על מחזריים, בעצימות גבוה על חולי לב לאחר אוטם. התוצאות מלמדות על שיפור ניכר והעדפה לאימון האינטנסיבי במדדי כיווץ והרפיה של הלב. יחד עם זאת, כאשר מדובר באוכלוסיה בסיכון, צריך ליצור מקדמי בטיחות, ניטור ובקרה כי עם העלייה בעצימות אפשר שיכול להתגבר גם הסיכון באוכלוסיה חולה.

01/07/2015 | 12:13 | מאת: סיון מור

תודה רבה! בשלב זה עובדת עם אנשים בריאים, ללא רקע של מחלות לב. איך אוכל להתעדכן בפרסום המחקרים?

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ