שאלה חשובה.

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

25/05/2015 | 11:23 | מאת: שאול.

שלום רב, בן 37 בריא בד"כ, הייתי עוסק בפעילות גופנית בעבר יותר, עכשיו פחות אבל מנסה לפחות פעם פעמיים בשבוע לעשות ג'וגינג בין שעה קלה לשעה וחצי. בשנתיים האחרונות עליתי במשקל שמתבטא בעיקר באזור הבטן ובחודש האחרון משום מה, (לא שיניתי משהו בתפריט ובאורח חיים), הבטן גדלה והתעגלה יותר (כנראה הרבה קשור לגיל).. שאלתי היא מה ניתן לעשות בנוסף להקפדה על אוכל וניהול אורח חיים בריא, לאזור ""הבטן"" ספציפית ולראות תוצאות טובות לאחר מכן, לאחר הקפדה ועשייה. תודה מראש שבוע טוב!!

שאול, השמנה בטנית, לקראת גיל 40 היא ביטוי לשינויים מטבוליים שמתרחשים בגופך, בגלל מיעוט פעילות גופנית, שינויים הורמוניים, הקשורים לעלייה ברמות האינסולין בדם וירידה ברמת הורמוני הגדילה והטוסטסטרון. עליך להפחית בעיקר בפחמימות וסוכרים םשוטים ולבצע יותר פעילות גופנית: הן אירובית כמו גוגינג והן אימוני התנגדות שיפצו על השינויים ההורמונליים המדוברים. אין דרך קלה לצערי.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ