כאבים בעצם הבריח

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

17/08/2014 | 21:35 | מאת: דובהל'ה

שלום רב, תקופה של כחודש+ אני מרגיש כאבים באיזור של עצם הבריח, בדיוק בשקע שניתן להרגיש במישוש מאחורי העצם, הזרוע היא הימנית . אלו כאבים לא חזקים במיוחד, אך הם עיקשים הולכים ובאים בעוצמה כזו או אחרת. בנוסף יש לי הגבלה מסויימת בתנועה של לחיצת כתפיים באותו הצד, שוב לא משהו חמור אלא יותר הרגשה של חוסר גמישות ושמשהו נתקע קצת שם מלווה במעט כאב. אחרי שאני מעסה את המקום ועושה תרגילי מתיחה קצת זה עובר, אך שוב חוזר בתנועה מהירה ומתפרצת. אותו כאב מופיע גם בתרגילי של חתירה לצוואר התרגיל לכתפיים וגם בתרגיל של לחיצת חזה כאשר אני מביא את המוט לחזה... מה יכולה להיות הבעיה? זו דלקת? האם תרגילי גמישות יעזרו? רק לציין שתרגילי גמישות של מתיחת הטרייספס עם מרפק מאחורי הראש, או מתיחה של הרחב גבי עי כפיפת כתף כמה שיותר אחורה בזרועות ישרות גורמות לי גם כאב באיזור הזה.. אני מרגיש את האיזור גם בקירוב אופקי מקסימלי של זרוע ימין למתיחת הכתף האחורית.. אשמח לתשובה מפורטת ככל הניתן, רוב תודות!!

הי, על פניו בהתחשב בכך שאתה לא יודע על חבלה לאזור והכאב נרגע בעיסוי, אני מניח שיש הסתברות גבוה שמדובר בדלקת של רקמות רכות כתוצאה מעומס יתר בחדר הכושר, אפשר שהכאב מקרין גם ממקום אחר- אולי לדוגמה המפרק הסטרנו-קלויקולרי. בכל מקרה אני ממליץ לאפשר מנוחה לכתף במשך שבועיים, לקרר את האזור ולהיוועץ עם פיזיותרפיסט לגבי מקור הכאב והטיפול.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ