תקופת חיטוב

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

17/08/2014 | 03:46 | מאת: הנרי

שלום רב, 1)יש הרבה דעות והאמת שזה קצת מבלבל, אז מה באמת כדאי בכדי לרדת במסת שומן עם כמה שפחות שריר? ( להפחית רק בצריכה של הקלוריות ליום/ או לאכול רגיל אך לתגבר בחלבון ולהפחית כמה שיותר פחמימות) 2) האם זה נכון שאכילת פחמימות רבה גורמת להפרשת אינסולין והוא בתורו גורם לצבירה של שומן בתאי השומן?? מדובר על פחמימות פשוטות שגורמות להפרשת אינסולין רבה?? תודה!!

הנרי שלום, 1. כדי למזער את איבוד השריר א.יש להימנע מגירעון קלורי גדול מידי (-400 - 300 קק"ל ליום)ב. על התפריט לכלול ערך קלורי גבוה מה- BMR- חילוף החומרים במנוחה. ג. לשלב אימוני התנגדות עם אימוני נפח אירוביים מתונים. ד. צריכת הפחמימות צריכה להתנרמל בהתאם להוצאה הקלורית במאמצים אירוביים. להתאים תפריט שכולל 1-1.5 ג"ר חלבון לק"ג מסה יבשה. 2. נכון. 2.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ