כאבים דמויי שפעת או התקררות ותחושת חולי

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

26/06/2014 | 01:18 | מאת: עוז

היי חורש, יש לי מתאמנת עם עודף משקל שזמן רב לא עסקה בפעילות גופנית, לכן אני ממעט איתה בעצימות של האימון - 2 סטים מכל קבוצת שרירים, מספר חזרות יחסית גבוה, עבודה עם גומייה ומשקל גוף כמו סקוואט ללא משקל, ובסוף מקנחים בהליכה ומתיחות לכל הגוף :-) ישנם פעמים שהיא מדווחת כיומיים לאחר האימון על תחושה כללית של חולי וכאבים שרירים של שפעת או התקררות. האם יכול להיות שאלו כאבי שרירים מאוחרים, למרות שהעצימות אינה גבוהה? יכול להיות שחסר לה מינרלים כמו ברזל, אבץ ועוד, או ויטמינים מקבוצה B ובעיקר B12 והם אלו שגורמים להתאוששות לקוייה? רוב תודות!!

כמה זמן כבר מתאמנת אתך ובת כמה היא ובאיזו תדירות? יכל להיות שגם האימון שלהערכתך קל עבורה הוא מאוד מאסיבי, כי היא בתת כושר.מספר עיצות: א. בקש ממנה לבצע בדיקות דם כלליות כולל, CPK, ESR, VIT B12, VIT D CRP, תפקודי כבד וספירת דם. הורד מעצימות האימון, תאפשר מנוחה דינמית ארוכה יותר, קבע קריטריונים מדידים וכמיתים להתקדמות, אם הכאבים נחלשים (בקש ממנה לתת ערך מספרי לכאב בין 0-ל - 10) אז אתם בכיוון הנחון, במידה ולא את כדאי להמשיך הערכות רפואיות.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ