גירוד ופריחה לאחר מאמץ

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

14/06/2014 | 15:19 | מאת: יהונתן

שלום, התחלתי להתאמן פעמיים בשבוע - פעם אחת אימון ריצה או תרגילי כוח ופעם אחת משחק כדורסל. אני בן 30, רזה ובעבר הייתי פעיל ספורטיבית באופן קבוע אך בשנים האחרונות פחות. לאחר פעילות גופנית התחיל לי גירוד בגב התחתון ופריחה קלה. זה נמשך יום או יומיים לאחר הפעילות הגופנית ואז נעלם. זה קורה באופן קבוע לאחר פעילות גופנית. האם יש לכך הסבר? מה עלי לעשות? תודה מראש.

מספר גורמים אפשריים לגירוי העורי: 1. חיכוך של בגד- החלף את סוד הבד- נניח מכותנה לדרייפיט- או להפך. 2. התפתחות בקטריות או תגובה אלרגית הזעת יתר באזור- הפתרום היגיינה טובה יותר, מקלחת לפני האימון, להחליף בגדים לפני האימון, לאוורר את האזור. 3. לפזר טלק באזור הגב.

21/06/2014 | 16:08 | מאת: יהונתן

תודה רבה על התשובה.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ