תוסף תזונה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

09/05/2014 | 17:19 | מאת: שניאור

היי חורש, האם אתה יכול להמליץ לי על תוסף תזונה שתורם להתאוששות ולחיזוק של כל הרקמות שאינם שרירים, כוונתי לרצועות, גידים, קופסית המפרק וכיוצא באלו...אלו לא כאבים ממש חזקים, אך עדיין אני לא רוצה לגרום נזק מצטבר שילך ויגדל אחרי כל אימון. כמו שאמרתי אני מתאמן ואיני מרגיש כאבי שרירים אך הגורם המגביל אותי לצערי זה כאבים ברכיבים שציינתי. אגב אם אני לוקח גם קריאטין במינון של חצי כפית ( כ-3 גרם) כל יום ללא העמסה , כך שחודש אני צורך את הקריאטין וחודש עושה הפסקה- האם יש אפשרות לקחת את התוסף החדש ביחד עם הקריאטין? תודה!!

לצערי אין תרופות פלא והרקמות הרכות צריכות די מנוחה כגי להתאושש. הקראטין במינון נמוך יזרז את התאוששות השריר ויוריד מהספסטיות שלו לאחר הפעילות ומיכאן שגם העומס על רקמות החיבור והגידים ירד היות ושריר אלסטי יותר יצליח לשמש בולם יותר טוב של הזעזוע. חומרים אנטי דלקטיים ונוגדי חימצון, כמו כורכומין אבץ, אומגה 3 וקו-אנזים Q10, יכולים להוריד מהסערה הדלקטית, למרות שהעדיות חלוקות האם באמת מסייעים לספורטאים להתאושש טוב יותר.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ