שעון דופק

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

05/05/2014 | 15:30 | מאת: זיו

שלום אמנם אני לא ספורטאי (בתחילת שנות ה 40 לחיי), אבל מבצע פעילות אירובית כמה פעמים בשבוע. חשבתי אולי לקנות שעון דופק, בכדי לדעת לאן עלי להגיע. האם לאדם מהשורה שעושה הליכה מהירה 3-4 פעמים בשבוע יכול להועיל שעון דופק? האם שעון דופק יכול לזהות גם הפרעות קצב באם ישנם? אני לא יודע אם אוכל לקבל המלצה על חברה או דגם מסוים, אך מאחר ויש לא מעט סוגים ובטווח מחירים נרחב ביותר, אשמח לקבל המלצה לפעילות מהסוג שאני עושה, איזה פרמטרים נדרשים? מה ההבדל בין שעוני דופק עם רצועה לחזה או בלי? (לכאורה יותר נוח בלי?) הסתכלתי למשל על שעונים של פולאר, זה מתחיל מ FT1 - FT4 - FT7. מה ההבדל ביניהם? האם מתוך שלושתם יש המלצה ספציפית? תודה רבה

שעון דופק היא דרך מצויינת לקבל משוב ליעילות האימון שלך ובקרה של רמת המאמץ וההתקדמות שלך. לשם התחלה אני ממליץ על שעון דופק עם רצועת חזה, פשוט ונוח לשימוש.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ