פעילות גופנית ומנוחה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

04/05/2014 | 01:28 | מאת: נעם

שלום בן 40, מבצע פעילות גופנית של הליכה כ - 3 פעמים בשבוע למשך 50+ דקות. רציתי בבקשה לשאול מספר דברים. 1. האם פעילות אירובית ניתן/מומלץ לעשות על בסיס יומיומי או שיש צורך בימי מנוחה ? (בפעילות אנאירובית ידוע שמומלץ לא לבצע כל יום אלא לתת 48 שעות מנוחה) השאלה היא הן מבחינת מנוחה למערכת השלד והשריר, והן מבחינת הלב. 2. לאחר הליכה של 50-60 דקות, האם יש צורך במנוחה להסדרת הדופק? תוך כמה זמן הדופק אמור לחזור לדופק מנוחה? ממה שבדקתי לפעמים, גם בשעות שלאחר הפעילות עדיין הדופק אצלי גבוה (באזור ה 100). 3. לפני ולאחר פעילות אירובית יש צורך באכילה כמו לפני ואחרי פעילות אינאירובית או שזה לא משמעותי? 4. איזה שרירים מתחזקים (מעבר לרגליים והלב) בפעילות גופנית כמו הליכה למשל? והאם הליכה משפיעה גם על שרירי הבטן? תודה רבה

1. אין צורך במנוחה ארוכה, אפשר לבצע פעילות אירובית על בסיס יומימ, הגוף מגיע להתאוששות מלאה תוך 5-8 שעות. 2. כל פעילות מומלץ להתחיל ולסיים בהדרגה, הדופק יכול להשאר גבוה מדופק מנוחה כדי להשלים את ההתאוששות ואת חוב החמצן שנוצר. 3. בעיקר של פחמימות פחות חלבון 4.הליכה היא לא פעילות לחיזוק שרירי, כדי לחזק שרירים עליך לבצע אימון התנגדות.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ