כבד

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

27/03/2014 | 10:47 | מאת: ניסן

חורש שלום האם זה נכון שבמקרה ואני לוקח שריר שמכיל כמות סוכר כמו בכבד ואז אני מרוקן אותו עי אימון ספציפי עליו בהנחה שאין לי אוכל במערכת העיכול אם נבדוק לאחר זמן את כמות הסוכר בכבד נראה שהשריר מלא והכבד ריק או שבתהליך השיקום של הגוף השומן מתפרק וממלא את השריר בסוכר בנוסף לכבד

אימון התנגדות, אכן יוצר פריקה של גליקוגן (סוכר) מהשריר אל התאים. אם מדובר בשריפה אנאירובית, מתפרק הסוכר ונוצרת חומצת חלב שמת חזרת חזרה לסוכר בכבד ויכולה להפוך חזרה לגליקוגן שרירי. באופן טבעי יש מאגרי סוכר גם בכבד וגם במערכת העיכול שיכולים להגיע לשריר. שומן לא הופך אני בדרך כלל לסוכר בגוף האדם (להיפך כן). אבל חלבוני השריר כן ובקלות בתהליך גלוקוניאוגני. מקווה שעניתי לשאלתך.

27/03/2014 | 23:39 | מאת: ניסן

כן זה מה שהתכוונתי בדיוק תודה לך על הזמן שאתה משקיע

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ