תגובה על תגובה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

02/03/2014 | 00:47 | מאת: דורון

שבוע טוב, בתגובות שלך בפורום אמרת שאם רוצים לבצע אימון מחזורי-ארובי +אנרובי יש לבצע בתרגילים הכוח מספר חזרות גבוה(והמשקל בהתאם)ורק תרגילים לשרירים הגדולים. 1.מדוע באימון זה לא מבצעים חזרות כמו באימון כוח רגיל כמו 8/10 חזרות(משקל גבוה)? 2. מדוע רק שרירים גדולים המלצת לי? למה לא ידיים לדוגמא? תודה יש לך פורום נהדר

03/03/2014 | 00:31 | מאת: נדב

נתחיל בכך שכמעט בכול ספורט תחרותי, וגם חובבנים בחדר הכושר לא נהוגים לעבוד בתנועה מבודדת על השרירים,למשל כפיפות מרקפים(יד קידמית) הרחקת כתפיים וכו , מכיון שכול תנועה מורכבת שאתה עושה מפעילה את השרירים הקטנים האלה בכול אופן, כמו בשכיבות סמיכה,מתח,..אפשר לומר שכול השרירים של הגוף העליון עובדים רק בשני התרגילים האלה בלבד. באימוני כוח יש בהחלט קונצנזוס מוחלט לא לעבוד על מבודדים.

דורון, בהנחה שהמטרה היא לבצע אימון מחזורי כדי לשפר סבולת שרירית ןאירובית, אז ככל שנפעיל חלק גדול יותר משרירי השלד שלנו בו זמנית, נגביר את העומס המטבולי ואת הרכיב האירובי. כמו כן, מספר חזרות רב יותר, יעלה גם הוא את רכיבי הסבולת לעומת הכוח.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ