השמנה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

27/02/2014 | 19:51 | מאת: ניסן

חורש שלום: בשביל שהגוף יתחיל לאגור שומן מפחמימה קודם כול הוא צריך למלא את השרירים ואת הכבד ואחכ הוא מתחיל להפוך לשומן רציתי לדעת הרי לכול שריר יש את המאגר הפרטי שלו ואם כן מה קורה אם יש איזה שריר קטן כל שהוא שלא התמלא אז עדיין הגוף קודם מטפל בו? ועוד דבר לפי מה שהבנתי ברגע ששריר כל שהוא התרוקן ממש יקח לו יותר זמן להתמלא מחדש לפעמיים שבוע ויותר ורציתי לדעת מה קורה כל הזמן הזה האם שום פחממה בגוף לא תהפוך לשומן?

1. כמעט נכון, יש עדיפות למסלול של אגירה של פחמימות כגליקוגן, בתאי השריר והכבד לפני תהליכי ליפוליזה, אולם יש לגוף אפשרות ליצור שומן גם במקרה והמאגרים לא מלאים לחלוטין. 2. להתרוקן ממה, גליקוגן? לא נכון, להיפך פריקת יתר של סוכר שרירי תאפשר התענה חוזרת מהירה אפקטיבית יותר.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ