בקע בסרעפת

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

05/02/2014 | 12:30 | מאת: נטע

אני בת 65., שנתיים מתאמנת בחדר כושר, בחוגים. לאחרונה אובחן אצלי בקע גדול בסרעפת, ואני תוהה אם זה קרה לי עקב האימונים, כי אני מאד משתדלת לבצע הכל כמו כולם (וכולן צעירות), אעפ"י שזה קשה לי עד כדי כאב, בעיקר בתרגילי בטן.

אני מתקשה להאמין שהפעילות שאת מבצעת במסגרת השיעורים גרמה לבקע. לא תמיד ידוע מה הסיבה, לעיתים מצב מבני של הסרעפת או צניחה של עמוד השדרה כתוצאה מעקמת. בכל מקרה לרוב אפשר להקל ואף לחזק את הסרעפת עם תרגול מתאים. צריך להימנע מתרגילים שבהם הבטן נדחסת יתר על המידה כנגד החזה, כמו בצורות שונות של כפיפות בטן, כמו כן להקפיד על נשיפה וכיווץ הסרעפת בזמן מאמץ חריף.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ