אימון כוח מעבה את הגידים?

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

01/11/2013 | 00:28 | מאת: תומר

האם אימון כוח גורם לעיבוי של הגידים ולחיזוקם? האם זה קורה בכל הגידים בגוף באופן אחיד או שיש גידים המגיבים טוב יותר לעומס חיצוני ?? רוב תודות !!

נכון, אימון התנגדות משפיע גם על מבנה הגידים ורקמות חיבור נוספות. רוב השינויים באים לידי ביטוי במבנה המקרוסקופי של סיבי הקולגן ורכיבים נוספים האחראים לחוזק וגמישות הגידים ך אימון כרוני ממושך יביא גם לעיבוי של הגיד (היפרטרופייה קלה - לא בפרופורציה לזו של השריר), במצבים מסוימים עיבוי יתר של הגידים יכול להתפתח כתוצאה מדלקת ועומס יתר- אז כמובן המצב לא רצוי ודורש טיפול. כל הגידים מגיבים לעומסים, אבל באזורים מסוימים בהם יש מבנה צפוף ומורכב יותר כמו בכתף לדוגמה עיבוי יתר עשוי לגרום לתופעות שליליות שונות כמו תסמונת הצביטה (אימפיג'מנט).

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ