ריצת התאוששות

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

27/09/2013 | 23:45 | מאת: בן

שלום חורש יש לך פורום מדהים. רוב קבוצות הכדורגל ביום שלאחר משחק מבצעות ריצות שחרור (עם נעלי ספורט בדרך כלל). בדרך הכלל האימון הוא ריצת שחרור של 20/25 דקות ריצה בקצב בינוני ועוד תרגילי מתיחות דינאמיות וסטאטיות. תוכל להסביר לי מה המטרה של ריצות אלה חוץ מהזרמת דם מוגברת לשרירים ותנועתיות קלה? תודה ממני בן

תודה בן, ראשית, בכל תוכנית אימון ופעילות של ספורטאי ישנם חלקים אינטנסיביים וחלקיםמאמץ קלים. משחק של 90 דק' נחשב לצורך העניין כאימון אינטנסיבי לגוף ולכן לאחרין יגיע אימון בעצימות קלה עד בינונית. אימון מסוג זה אינו דורש מהגוף עתודות מאמץ קיצוניות כפי שנדרש בזמן תחרות או משחק, המביאות לפציעה מקרוסקופית של רקמת שריר ורקמות רכות נוספות, דלדול של מאגרי הגליקוגן והאנרגייה בגוף, יצירה של חומרי פסולת, חומרי דלקת ושינויים בסידור המרחבי של החלבונים בגוף. אימון רצף אירובי מתון מאפשר מתח שרירי קל וסידור מרחבי מחודש של חלבונים ורקמות רכות, מאפשר פתיחה של נימי דם קטנים שסגורים ללא פעילות ופינוי טוב יותר של פסולות, כתוצאה מעומס מטבולי, פרוק ובנייה מחודשת של שררים ורקמות רכות,וחידוש מלאי האנרגייה לשרירים.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ