פחמימות לפני אימון כוח ואחריו

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

13/09/2013 | 18:23 | מאת: תומר

למה חשוב לאכול פחמימות לפני אימון כוח? הרי האנרגיה מגיעה ממסלול ATP-CP ולא ממקור של שריפת פחמימות ... וגם אחרי האימון מדוע אוכלים פחמימות רבות אם הם לא נוצלו באימון שקדם לארוחה?? אגב, רבים מהמאמנים ממליצים לא לאכול פחמימות רבות בגלל שהם תורמים ישירות להשמנה , ישנם כאלה שאפילו אומרים שזה יותר גרוע משומנים. זה נכון? הרי תזונה מאוזנת מתבססת על פחמימות כמקור אנרגיה...

14/09/2013 | 19:16 | מאת: נדב

מי אמר שחשוב לאכול פחמימות לפני אימון כולשהו אירובי ,אנאירובי יש הבדל בין לקום בבוקר וללכת להתאמן על קיבה ריקה לבין לצום 8 שעות לפני אימון,אני משער שהאופציה השניה כן תשפיעה לרעה על האימון. אם אתה לא עם %שומן חד ספרתי או בצום של שעות לפני האימון אין שום סיבה שתעמיס פחמימה לפני אימון. יותר מזה אפילו הגליקוגן שיש לך בשריר הוא מסוג גלוקוז 6 והגוף יכול להשתמש בגליקוגן הזה רק בשביל פעילות של השריר ובנוסף הוא יכול לאגור מאות גרמים של פחמימה אז שלא תחשוב שאם אתה לא אכלתה כמה שעות אתה בעצם "מרוקן מפחמימה" , בקיצור תקשיב לגוף שלך ולצרכים האישים שלו. בקשר לשאלה השניה סתם שטויות תאוכל פחמימות חורש דיבר על כך מזמן שפחמימות גורמות באמת להפרשת אינסולין שמעכב במקצת שריפת שומ,אבל בסופו של דבר הדבר שיקבע אם תצבור שומן או לא הוא המאזן הקלורי שלך

15/09/2013 | 00:30 | מאת: תומר

..

הרציונל מאחורי אכילת פחמימות לפני אימון היא למנוע נפילת הסוכר בתחילת האימון. באופן עקרוני יש בגוף מספיק אנרגיה סוכרית במאגרי גליקוגן, והוא בתורו ישתחרר למחזור הדם, בהמשך לתגובות ההורמונליות שבתחילת האימון, אולם יש פער של מספר דקות עד שכל המנגנונים ההורמונליים והמטבוליים מתאימים את עצמם למאמץ ואז יש שלב שרמת הסוכר בדם יכולה לרדת ונרגיש חולשה בעיקר כאשר מדובר, בספורטאי פחות מיומן, או לאנשים בעלי נטייה. השלב הזה בתחילת האימון יכול להביא גם לתגובות של פרוק שריר להפקה של סוכר בתהליך שנקרא גלוקונאוגנזה שרירית. לשאלתך לגבי שימוש באנרגייה פוספוגנית, היא מספיקה לשניות בודדות ומתחדשת שוב באימון אנאירובי מעתודות הסוכר והגליקוגן.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ