הורדת מסת שריר בזמן שאינני מתאמנת

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

10/09/2013 | 14:08 | מאת: שרית

היי אני בת 32 ויש לי בעייה שהשרירים שלי בכתפיים וברגליים הם די מאסיביים יחסית לאישה , למרות שחוץ מריצה אינני עושה פעילות ספורטיבית. בדקתי הורמונים ופרמטרים שונים בבדיקות דם שיצאו תקינות. איך אני יכולה להוריד מסת שריר ? הבנתי שיש חלבון בשם מיוסטטין שמגביל בנייה של שרירים . האם יהיה יעיל לקחת אותו או תוסף תזונה אחר?

שלום שרית, כנראה שזה מבנה הגוף שלך, קצת שרירי, לדעתי זה הרבה יותר אסטטי "מהרבה רופס". הלא כן יסכימו איתי רבים? לא קיימים חומרים שיכולים לשנות את המבנה שלך ואני לא מציע לך לא להתעסק בפקטורי גדילה או מעקבים שלהם, שמשפעים על ביטוי גנים שונים בגוף. התערבות כזאת היא בעלת השלכות רעות מאוד. תחשבי על פגיעה בצמיחה של תאים, בדומה לטיפולים כימותרפיים לחולי סרטן. המיוסטטין מופרש באופן טבעי בגוף כדי לווסת גדילה לא מבוקרת של תאי שריר, היו שניסו להשתמש במעקבים שלו כדי להגדיל מסה שרירית, בעיקר במסגרת ניסויים ומחקרים שונים. הניסוי הזה לא מומלץ- השלימי עם היתרונות של מבנה הגוף שלך.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ