פיתוח סיבולת לב ריאה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

30/08/2013 | 01:54 | מאת: אני

שלום , אני מתחיל לפתח כושר לקראת הצבא, ויש לי שתי שאלות- 1. השאלה היא מה הפעילות היותר מתאימה לשיפור הסיבולת לב ריאה והכושר, ריצה על דופק גבוהה מאוד 85% מהדופק המירבי, למרחק קצר יחסית. או ריצה ארוכה (10 קילומטר למשל), על דופק יותר נמוך וקצב יותר איטי? 2. אני כבר שנה בערך לא עשיתי פעילות אירובית, לא ריצות ולא שום דבר אחר, ועכשיו התחלתי לרוץ שני קילומטרים על ההליכון וככל שהקצב מתגבר, אני שם לב שקצת יותר קשה לי לנשום, זה קורה כשהקצב ניהיה מהר יותר בין 13.5-14 קמ"ש והדופק שלי עומד על בערך 187-190, האם זה טבעי ואמור להשתפר עם הכושר ? איך אפשר להבדיל בין כושר נמוך לבין בעיות נשימה? בן 18 וחצי, גובה 1.89, משקל 81. תודה רבה!

שלום לך אני ממליץ לך לשלב את השניים, להתאמן על הפוגות קצרות ועצימות (85-90%) ממקס' 2-3 בשבוע ואחת לשבוע לבצע אימון רצף מתון וארוך (באזור ה- 70-80%). בן שעליך להתאמן בהתאם לסרגל מאמץ עולה, כדי לשפר את הכושר בהדרגה. בדרך כלל לאחר תקופה של אימון, אם השיפור בכושר ירד הדופק ברמת מאמץ נתונה. תוכל לעקוב ולרשום מה הדופק היום בעבור מהירות ושיפוע קבועים ולאחר תקופה של אימונים. סביר להניח שאתה לא מאומן ולכן את חש שאין לך מספיק אויר. אם לא ידוע לך היסטוריה שלך או של בני משפחה של מחלות לב או ריאה ואתה חש שיש שיפור משמעותי עם הזמן בתחושת קוצר הנשימה, אז סביר שמדובר פשוט בכושר לקוי. אם אתה יודע על הסטוריה של מחלות לב או ריאה, אתה מרגיש כאבים או לחץ בחזה, את מרגיש שקצב הלב לא סדיר, אתה שומע ציפצופים וקשה לך להוציא אויר או שהתחושות ממשיכות ללוות אותך גם לאחר תקופה ממושכת של אימון, אז רצוי להבדק על ידי גורם מוסמך.

01/09/2013 | 22:06 | מאת: אני

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ