פירות אחרי אימון כוח

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

22/07/2013 | 23:50 | מאת: שניאור

היי חורש, "פרי הוא לא המזון האולטימטיבי בסוף אימון, הפרוקטוז צריך לעבור מטבוליזם בכבד ורוב הסיכויים שלא יגיע למאגרי הגליקוגן השרירי. לעומת זאת עמילנים מפחמימות מורכבות יתפרקו לגלוקוז ויגיעו לשריר ללא תיווך של הכבד, לאחר פעילות גופנית." - התשובה הזו שלך ניתנה בהתייחס לאימון אירובי. האם גם לאחר אימון כוח זה אותו הדבר? תמיד לימדו אותנו שפחמימות פשוטות חשובות אחרי אימון כוח כי הם גורמות לאפקט אנאבולי יותר מהיר, לעומת פחמימות מורכבות ... תודה !!

23/07/2013 | 07:29 | מאת: נדב

שניאור סליחה שאני נכנס אבל למה אתה מתכון אפקט אנאבולי? הפרשת הורמונים אנאבולים ?הרי לרוב הפירות אין השפעה כמעט על הפרשת אינסולין כי הם מכילים פרוקטוז אז אפשר לומר שהוא לא אופטימלי

23/07/2013 | 15:46 | מאת: שניאור

..

שניאור ונדב מחקרים עדכניים,מלמדים על ההשפעות השליליות של עודף פרוקטוז ועל חלקו ביצירת כבד שומני והשמנת יתר. האפקט האנבולי של אינסולין על ידי מפתחי גוף לא יבוא לידי ביטוי בצריכת פחמימות פשוטות (מה גם שפרוקטוז משפיע מעט מאוד על הפרשת אינסולין) צריכה של חד ודו סוכרים תביא לעלייה ביצור של טריגליצרידים(שמנים) ולא תעודד אנבוליזם שרירי. להיפך, כדי לעודד עלייה במסה שרירית צריך להביא לאפקט היפוגליקמי שיעודד בתורו הפרשה של הורמוני גדילה.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ