חיזוק הבטן

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

08/07/2013 | 09:00 | מאת: בר

נכנסתי לחדר כושר לפני חצי שנה ואני מרוצה בינתיים מהתוצאות, אני משחק כדורסל בקבוצת נוער ועוד מעט עולה לבוגרים. רציתי לדעת כמה מומלץ לעבוד על שרירי הבטן? 3 4 תרגילים של 20 חזרות יספיקו לאימון אחד? 2.האם אימון בטן של ספורטאים שונה מאימון בטן של אנשים לא ספורטאים? אם כן אשמח אם תסביר לי קצת.. תודה רבה

שרירי הבטן הם בעלי חשיבות עליונה, לתנועה בשעת המשחק, יציבה, נשימה עיכול מזון ועוד. היות ולבטן חשיבות אסטטית רבה היא מקבלת דגש מיוחד על ידי מתאמנים רבים .יש שאף נוטים להגזים ומבצעים מאות כפיפות בטן ביום- לדעתי מיותר. היות ושרירי הבטן מתאוששים מהר אפשר עקרונית לאמן אותם אפילו פעמיים ביום, ע זאת כדי לשמור על כוח וטונוס יעיל של שרירי הבטן מספק לבצע 2-4 סטים של 20-30 חזרות המתבצעות במנחים שונים ואפקטיביות מרבית. אני מאוד ממליץ לך כספורטאי לבצע תרגילים פונקציונלים מורכבים המשלבים את הפלג המרכזי וכוללים תנועה ושינויי כיוון.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ