אחוז שומן בגוף. כמה צריך לרדת במשקל

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

24/03/2017 | 13:35 | מאת: יעל

שלום, בהמשך לשאלתי על ה BCAA אני בת 35. 1.63 שוקלת 59 אבל עם 31 אחוזי שומן, 28 אחוז מסת שריר(לפי המשקל המיוחד המקצועי של טניטה שבו מחזיקים את האלקטורודות בידיים) כמה קילוגרם עליי לרדת על מנת שאהיה עם 20 אחוזי שומן? תודה מראש

בהתאם לנתוני גובה גיל משקל, אני מעדיף בדיקת קליפר - הסטיות של המכשור המבוסס על תנגודת חשמלית גבוה, במדידת אחוז שומן ואני מעריך שהוא נמוך יותר ממה שמראה הבדיקה. לכן קשה לי לתת תשובה חד משמעית. בהנחה שמדובר באמת ב- 10 % שומן נקי החישוב המתמטי הוא 6 ק"ג של שומן נקי. כמובן שירידה במשקל תמיד כוללת גם נוזלים ולמרות שמנסים להימנע מכך גם שריר שיכולים להסתכם בעוד כ-3-4 ק"ג.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ