מוטוריקה עדינה לעומת גסה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

18/03/2017 | 23:59 | מאת: יואב

שלום, האם זה נכון ששריר גדול יותר מאחר לא אומר שיש לו פחות או יותר סיבים לבנים או אדומים מהשריר הקטן יותר ממנו? -אם ניקח לדוגמא בעיטת כדור:כאשר משתמשים בארבע ראשי לבעיטה,יש יותר כוח (מהירות ועוצמה יחדיו) מאשר שימוש רק בתאומים (כלומר רק הנפת כף הרגל). וזה למה? אפילו אם לא ניקח אחורנית את כל הרגל-אלא נבעט בכדור מאותו המקום רק כל פעם בשימוש שריר אחר (ארבע ראשי,תאומים),עדיין שימוש של הארבע ראשי יהיה בעל עוצמה גדולה יותר למה? -האם זה נכון ששרירים גדולים לא יכולים לספק מוטוריקה עדינה? כמו שריר האצבעות או העין ששם יש פחות סיבי שריר בכל מוטור יוניט. למה העובדה ששריר האצבעות מכילים פחות סיבים לכל מוטור יוניט גורם לפעולה להיות בעל מוטוריקה עדינה ? עדינה,לא מתכוון למהיר או איטי נכון? אז מה זה אומר עדינה? תודה

באופן עקרוני לשריר גדול יותר יש יותר סיבים משריר קטן יותר, לכן יהיה חזק יותר, אך כוח ועבודה תלויים גם במומט של השריר ובמנופים של הפרקים. לגבי שליטה מוטורית, היא תהיה טובה יותר, בהתאם לצפיפות היחידות המוטוריות. בכפות ידיים יש צפיפות גדולה מאוד של יחידות מוטוריות וייצוג גדול יותר בקורטקס המוטורי, לכן השליטה היא מיטבית בכף היד ופחות טובה נניח בשרירי הגב שיש להם צפיפות וייצוג פחות של יחידות מוטוריות.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ