המשך לשאלה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

20/05/2013 | 01:03 | מאת: מישהו

אני רוצה לעלות עד הסוף ולבצע את התרגיל עליות מתח בצורה רגילה ולא כמו איזה מוגבל. יש לציין שאני עושה מתח הרבה זמן ולא מרגיש כאבים? אני לא מבין,הרי התנועה של מתח(במיוחד מתח צר)לא קשורה לפריקת כתף לא כך? ואם יש הבדל בין מתח צר לרחב מבחינת הסיכון לכתף?

בתרגיל המתח אתה נושא את משקל גופך, ללא דרגות ביניים, בסוף תנועת הפשיטה ישנה סכנה לדיסלוקציה של הכתף: 1. מכיוון שעומס המשקל הוא רב 2. בגלל שבסוף התנועה יש הרפיה שרירית ואז הכתף מקובעת פחות 3. בסוף התנועה יש רוטציה כלפי חוץ של מפרק הכתף שמרחיקה את ראש עצם היומרוס ויוצרת זווית "נוחה" ליציאה שלו מהמקום. במתח רחב יש פחות רוטציה של המפרק ופחות אפשרות של הרפיה ולכן הוא מעט בטוח יותר,

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ