פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

-מהי ראייה ירודה? "ראייה ירודה", מוגדרת במילים פשוטות, כמצב שבו לא ניתן להגיע לחדות ראייה טובה, גם עם משקפיים. שני התחומים העיקריים בהם ניתן לנסות לסייע באמצעות אביזרים אופטיים במקרים של ראייה ירודה: 1. אביזרי הגדלה ותאורה של הכתב בספר או בעיתון, עבור הסובלים מבעיות קריאה על רקע בעיות עיניים. למשל: זכוכית מגדלת, משקפיים מיקרוסקופיים, טמ"ס וכו'. 2. משקפיים להפחתת תחושת הסנוור (רגישות לאור, "פוטופוביה"). במידה והתעוררה בעיה רפואית, או אפילו חשד למצב רפואי כלשהו, יש לפנות מיד למוסד רפואי, ולא להמתין לתשובה בפורום. פעמים רבות נאמר לאנשים הסובלים מבעיית ראייה, ש"אין מה לעשות". פורום זה הוקם במטרה להראות שבהחלט יש הרבה מאד מה לעשות. לדוגמה, בחלק גדול מהמקרים, ניתן לשפר באמצעות משקפיים תפקודי ראייה כגון קריאה, מלאכת יד, צפייה בטלוויזיה וניתן להפחית משמעותית את הסבל הנוצר כתוצאה מסנוור ('פוטופוביה'). אפשר לשפר את חווית השימוש במחשב על ידי תוכנות ומקלדות מיוחדות וניתן לשמוע ספרים מוקלטים אם הראייה לא מאפשרת קריאה שלהם. בנוסף, קיימים בקהילה גופי שיקום רבים, עם התמחויות שונות, אשר יש להם נסיון רב בסיוע רגשי ובמיצוי זכויות של ילדים ומבוגרים הסובלים מלקות ראייה. פורום זה יתרכז בדברים שכן אפשר לעשות, גם אם כרגע לא ניתן לרפא את בעיית העיניים.
334 הודעות
328 תשובות מומחה

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

פורום זה איננו פורום רפואי, אלא פורום אופטומטריה בלבד, עבור אנשים שכבר נבדקו על ידי רופא/ת עיניים. מטרת הפורום היא לנסות ולהסביר על אביזרים אופטיים כגון משקפיים, עדשות מגע, זכוכיות מגדלת וכו'.
13/04/2024 | 15:17 | מאת: קרן

אני כבר כמעט חצי שנה עם פלוטרס לאחרונה יש לי פלאש בעין שמאל אחרי כמה זמן התהליך של היפרדות הזגוגית נגמר? ועוד שאלה אם ההיפרדות של הזגוגית נעשה באופן מלא ובלי קרעים האם יש מצב שעדיין בהמשך החיים יופיעו קרעים או חורים ברשתית?

19/03/2024 | 13:15 | מאת: תמר

יש לי ראייה ירודה השתילו לי בגיל 55 קטרקט רציתי לדעת אם טיפות עיניים מסוג ביפנטן יכולות להביא נשק לראייה בשתי העיניים

היי תמר שלום השאלה שלך היא מעבר לתחום של הפורום הספציפי הזה את יכולה אולי לנסות בקישור הבא: https://www.doctors.co.il/forum-5353/ בברכה רון

07/03/2024 | 13:17 | מאת: שאלה התייעצות

לפני כמה חודשים הבחנתי שהופיע לי כמו נקודה שחורה אפורה חצי שקופה בעין שמאל שמטיילת לה הלכתי לרופא עיניים יש לציין שלא עשיתי הרחבת אישונים , ביצע בדיקה רגילה ואמר שזה פלוטרס ויש להתעלם מכך . עכשיו הבעיה היא שאני לא מסוגלת להסתכל על השמיים / שמש / אור בהיר מרגישה רגישות רבה ובנוסף אני לא רואה רק את הנקודה הזאת פתאום מופיע עיגולים שחורים שקופים , נחשים שקופים עיגולים מרצדים כזה ואורות מהבהבים כמו גחליליות זוהרות מתרוצצות בעיניים במיוחד באור שמיים ומנורות חזקות וכמו עיגולים מרצדים . רציתי לדעת אם תופעה זו מסוכנת ויש צורך לבדיקה מעמיקה יותר ולמה בכלל תופעה זו קורת משום מקום תודה רבה לך דר !

היי שלום 1. לגבי הנושא הרפואי- יש להיות במעקב צמוד של רופאי עיניים, ולגשת מיידית למיון אם יש חשד להחמרה פתאומית. 2. לגבי האורות והסנוורים: אם משקפי שמש רגילים לא מהווים פתרון מספיק, ניתן לפנות לאופטיקות ולאופטומטריסטים העוסקים בראייה ירודה, היכולים לספק משקפיים עם עדשות מסננות ("פילטרים"), ובכך במקרים מסוימים ניתן לסייע מעט יותר ממשקפיים שמש רגילים. בברכה, רון

שלום לך לאחרונה קיבלתי ממצאי בדיקת ראייה של 690 בעין ימין ו-6/90 בעין שמאל. אשמח לדעת ולהבין מה המשמעויות של כאלה תוצאות ומהן זכויותיי. תודה יוסי

יוסי שלום ניתן לקבל מידע בתחנות המידע השונות. למשל לכתוב בגוגל: "תחנות מידע וייעוץ לעיוורים ולקויי ראייה" בברכה, רון מידן

10/01/2024 | 21:54 | מאת: דן

שלום רב אני קצר רואי .בן 75 .בגלל תאונה יושב כבר הרבה זמן בבית ומשתמש רק במשקפיים לקרוב כל הזמן . במקרה, שמתי לב ,שאני מסתכל בשעות היום בספרות של שעון דיגיטלי במרחק 2 מטר ממני רואה חד ונקי . שמחשיך , או בלילה שחושך : רואה מאותו מקום מעין תוספת הילה סביב הספרות , כאילו מטושטש , ספרות +תוספת סביב כל סיפרה . שמרכיב את ה משקף למרחוק רואה ללא ההילה הזו . יש הסבר למה באור רואה נקי וחד . ובחושך אותו מקום נראה עם הילה?במשקפיים לקרוב זו תקלה? בעיה ?או???יש הסבר ? תודה ,

דן שלום ראשית, רפואה שלמה לא ציינת איזה סוג תאונה עברת, ולכן חשוב מאוד להדגיש שגם אם התאונה לא כלל פגיעה ישירה בעין, עדיין יכול להיות שמערכת הראייה נפגעה ולכן חשוב מאוד שתיבדק גם על ידי רופא עיינים בהקדם האפשרי. לגבי התופעה שציינת, קשה לדעת בוודאות. במידה ובדיקת רופא העיניים תקינה, כדאי להיבדק גם על ידי אופטומטריסט. בברכה, רון מידן

01/01/2024 | 16:23 | מאת: שירי

יש לי mono vision טבעי שגדל בעקבות קטרקט בעין שבה יש לי מספר לרחוק. רוב השנים היה לי מינוס 1.75 עד שתיים ורבע מינוס. נוסף על כך היה צלינדר. כעת אין צלינדר. בעין השניה רואה 6/6 לרחוק. שנים היתה לי עין לקרוב ועין לרחוק. אחרי הניתוח, שבו לדעתי הרופא שיפר מידי את העין עם המיופה, ועכשיו יש לי בה 1.25 מינוס. 1. האם לא מדובר על ״ שיפור יתר״ של העין? לא רגילה לראות לרחוק בשתי העיניים. 2. האם הגיוני שלקרוב אזדקק למשקפיים של פלוס 1? ולא מינוס קטן יותר או פלוס רבע נניח? האם חישוב המספר לקרוב,במקרה של מיופיה שונה אחרי ניתוח קטרקט מאשר ללא ניתוח? תודה רבה!

שירי שלום מצ"ב קישור לפורום שידע לענות טוב יותר על תחום השאלה שלך https://www.doctors.co.il/forum-2861/ בברכה, רון מידן

25/12/2023 | 18:04 | מאת: נתי

היי אני שואל בשביל אישה מבוגרת שהמנורות לד מסנוורות אותה . ורק סוג ספציפי מאוד טוב לה . חשוב שיהיה אור חזק ורך . שזה קשה למצוא . היא רואה רק במרכז עם משקפי ראייה עבות . תוכל לומר לי איזה מנורות כבדי ראיה משתמשים?

היי נתי, שלום אכן יש מנורות לד אשר מאירות עם אור פחות מסנוור. אתה יכול לנסות לבדוק עם אופטיקות וספקים בתחום הראייה הירודה, כגון אופטיקה געש, חי כהן וכו' יש להדגיש, שחשוב מאוד שרופא/ת העיניים המטפלת ידעו על הסנוור. בברכה, רון מידן

13/12/2023 | 14:06 | מאת: CHAYA

שלום. בבדיקת ראייה, הסתבר שעין אחת צריכה להיות עם צילינדר והעין השנייה מספר נמוך יותר. 3 פעמים החליפו את העדשה של הצילינדר ועדיין הראייה לא טובה ויש לי סחרחורת ואי נעימות עם המשקפיים. מה עלי לעשות ? הייתי בבדיקה רגילה אצל רופא והוא הגדיר את הצילינדר ואופטמטריסט טיפל בעדשה.

חיה שלום אכן לחלק מהאנשים יש קושי להסתגל למשקפיים עם צילינדר, ובמיוחד כשיש הפרש בין העיניים. אפשרות אחת, היא לוותר על הצילינדר במשקפיים, כולו או חלקו, אבל צריך לקחת בחשבון שזה עלול לבוא על חשבון חדות הראייה. חשוב לציין שיכולות להיות סיבות לסחרחורת שאינן קשורות לעיניים ולמשקפיים, ולכן מומלץ לערוך בירור רפואי מקיף ובכלל זה רופא משפחה, רופא אף אוזן גרון ורופא נוירולוג בהתאם לצורך. בברכה, רון מידן

08/12/2023 | 11:51 | מאת: אמיר

לאחרונה שאני קורא טקסט על מסך המחשב שמתי לב שבעין ימין יש לי ראיה כפולה וורטיקלית של האותיות (כלומר אני את המילה פעמיים, המקורית וגוסט שלה בצע כהה מעליה). זה קורה לי גם שאני מסתכל על כל עצם במרחב, אני רואה את הגבול שלו קצת מטושטש, כלומר הקונטרסט נמרח קצת, שוב כלפי מעלה. האם זה יכול להיות התחלה של קטרקט או משהו אחר. העין השנייה בסדר גמור. יש לי תור לרופא עיניים, אבל רק לינואר, שבינתיים אני ממש לחוץ ופוחד.

אמיר שלום עליך לגשת לבדיקת רופא/ת עיניים בהקדם האפשרי. פורום יותר רלוונטי לשאלתך https://www.doctors.co.il/forum-623/ בברכה, רון

01/12/2023 | 09:25 | מאת: יעל

שלום, החלה לי תופעה של עפעף מרצד רק בעין אחת. זה קרה בעבר פעם או פעיים ופתאום עכשיו שוב וזה בהתקפים מרובים. מה ניתן לעשות? הבנתי שקשור למתח... ( כולנו במתח) למי פונים.? ואיך מפסיקים את זה.?

יעל שלום עלייך לפנות קודם כל לרופא/ת עיניים. לאחר ביצוע כל הבדיקות וההנחיות הרפואיות ובמידה ואת סובלת מרגישות גבוהה לאור, ניתן לבדוק אם משקפי פילטר יכולות לסייע. אבל כאמור, קודם כל בדיקה רפואית. בברכה, רון

יש לי מס מאד גבוהים -25/-20 קטרקט במצב מתקדם בעין ימין אין כלל חדות ראייה כבר והתחלת קטרקט בעין שמאל .הסטוריה של קרעים ברשתית ודלקות חוזרות ונשנות . במצבי מה עדיף - 1. ניתוח קטרקט או מונו ויז'ן ? האם יש טעם לעשות משקפים כשאני עוד לא עשיתי ניתוח קטרקט או מונו ויזן ? הבנתי שאם עושים קטרקט עדשת מולטיפוקל אם תהיה ירידה נוספת אז אכות הראייה תיפגע ושום משקפיים לא יוכלו לתקן זאת ?? האם נכון הדבר ? בתודה !

טומי שלום זאת שאלה לרופא עיניים בברכה, רון

תודה עזרתם מאד

05/09/2023 | 22:23 | מאת: רויטל

הי, אם יש לי משקפיים ורוצים לשמר את המסגרת רק להחליף עדשות. אפשרי? והאם שמים עדשות חדשות או שאת תיקון המספר עושים על עדשה קיימת?

היי רויטל אם המסגרת במצב טוב, בדרך כלל ניתן להחליף בה את העדשות. בבקשה קחי בחשבון, שאם המסגרת מאוד ישנה, יכול להיות שכבר אין לה חלקי חילוף, ולכן במידה ותרכיבי עליה עדשות יקרות והיא תישבר- לא בטוח שתוכלי להעביר את העדשות למסגרת אחרת. בברכה, רון מידן

05/09/2023 | 22:18 | מאת: יעל

שלום, במשך כ-5 שנים אני ללא עדשות מגע קשות.רק משקפיים יש לציין שמגיל 15 אני עם עדשות מגע קשות וללא משקפיים. ב-2019 עברתי למשקפיים. ב-2022 בערך המספר במשקפיים כבר לא טוב כלומר לא רואה טוב במשקפיים. רציתי לשאול: האם תתכן קפיצה בגלל שהורדתי עדשות מגע? עד כה המספר שלי היה ללא שינוי הייתי אצל רופא עיניים ולאחר בדיקה אמר שהצילנדר עלה. ולכן רציתי לשאול אם זה יתכן בגלל שלא הייתי עם עדשות? לא הבנתי איך צילינדר עולה? תודה זה ממש מפריע לי.

יעל שלום תודה על פנייתך. הפורום הספציפי הזה עוסק בתחום הראייה הירודה. מצ"ב קישורים הנוגעים לבריאות העין והקרנית https://www.doctors.co.il/forum-2275/ https://www.doctors.co.il/forum-1590/ בברכה, רון

שלום, בן 33 , כבר לא מעט שנים שאני שם לב לכך שכאשר אני מסתכל על עצם (בעיקר קטן יחסית, כמו אות בטבלה של בדיקת ראייה) אני רואה תמונה כפולה או אף כמה שלו- ghost image. זה קורה גם בכל אחת מהעיניים בנפרד- כאשר אני עוצם העין ומביט בעין אחת, אני רואה התמונה כפול באופן זה. מה עשוי להיות ההסבר לזה, והאם ניתן לעשות משהו עם זה? רופאת עיניים אמרה לי שלדעתה אין מה להתרגש מזה, ושהראייה שלי טובה אפילו. תודה.

שלום רב ראשית, טוב מאוד שהלכת לרופאת עיניים, ואם הבעיה נמשכת או מחמירה, כדאי ללכת ולהבדק שוב. קצת לא ברור אם התכוונת שהבעיה היא בלוח בדיקה לרחוק, אן בכרטיס בדיקה לקרוב. אם הכוונה היא בקריאת אותיות שחורות על רקע לבן, אז לפעמים יש אנשים שמרגישים שהגבול בין השחור ללבן קצת זז או מטושטש, כי הם רגישים לקונטרסט. אם זה לקרוב, יכול להיות שמאיזושהי סיבה אתה צריך משקפיים לקרוב, למרות הגיל הצעיר שלך. אם כבר היית אצל רופאה, השלב הבא יכול להיות בדיקה אופטומטרית מלאה. בברכה, רון מידן

19/08/2023 | 00:19 | מאת: א.

תודה על תשובתך. אם עוד תקרא הודעה שנייה זו- זה מצב שרואה תמונה כפולה ואף יותר (בכל אחת מהעיניים כאמור, גם כאשר מביט בעין אחת ועוצם השנייה). זה בולט יותר במבט לרחוק- אם גם מקרוב אז בעוצמה פחותה. (בבירור כפילות, לא רק טשטוש גם אם הכפילות נראית 'מרוחה'. וזה לא רק עבור שחור ולבן- כל הצבעים לדעתי). זה נורמלי, או עשוי להגרם מסיבה מוכרת?

שלום רב כאמור, אם יש חשש לבעיה רפואית עליך להבדק בהקדם האפשרי, במיוחד אם יש החמרה. לאחר השלמת כלל הבדיקות הרפואיות, תוכל לבדוק אם ניתן להסביר חלק מהבעיה על ידי כך שתיגש לבדיקה אופטומטרית. במידה ולא יימצא צורך בתיקון אופטי, במקרים מאוד מסוימים הרכבת משקפיים עם עדשות מעט כהות יכולה לסייע להקל מעט על סימפטומטים. בברכה, רון

21/07/2023 | 11:24 | מאת: תמר

עשיתי קטרקט לפני 6 שנים. בת 60. מרגישה שהראייה הולכת ונחלשת, יש לי יאג בעין שמאל. מה דעתך?

תמר שלום כדאי מאוד להבדק על ידי רופא/ת עיניים בברכה, רון מידן

10/07/2023 | 22:26 | מאת: דניאל

שלום , בן 58 מרכיב משקפיים מזה שנים , הגעתי לחנות משקפיים לצורך בדיקה והתאמה עקב ירידה בראיה והמוכר שוחח עם האופטומטריסט של הרשת וזה אמר לו שאני צריך לבצע בדיקת cycloplegic refraction. פעם ראשונה שאני שומע על בדיקה כזו . מה זו הבדיקה ומה מטרתה ומי מבצע אותה ? אודה לתשובה

דניאל שלום ככל הנראה הכוונה שלדעתם יש צורך בבדיקה מקיפה על ידי רופא/ת עיניים. בברכה, רון מידן

09/07/2023 | 13:08 | מאת: אריאלה

שלום. אימי בת 95 (אם תחילת דמנציה באופן קל ) נבדקה על ידי אופטומטריסת לצורך התאמת משקפיים מולטיפוקליות. בניגוד לבדיקות קודמות אימי התקשתה בבדיקה והאופטומטריסת המליץ לנו לגשת לרופא עיניים ושם "תחת קבלת טיפות" ובדיקה במכשיר מתאים יקבע הרופא את המספרים המתאימים למשקפיים. שאלותי: - האם נכון הדבר וקיים צורך לפנות לרופא ? - אם כן האם יש מכשיר יעודי לכך בכל קופת חולים או שצריך לגשת לבית חולים / בדיקה פרטית ? - אשמח לכל המלצה על מנת שנוכל לפתור את הנושא . תודה מראש ...

אריאלה שלום כפי שנכתב בתשובה לשאלה הקודמת, ניתן לנסות לבצע בדיקה אובייקטיבית על מנת להגיע להערכה מקורבת של מרשם המשקפיים. אופטומטריסטים/יות ורופאי/ות עיניים מנוסים, אכן יכולים לנסות לבצע כזו הערכה, גם אם היכולת המילולית של הנבדק/ת מוגבלת מאיזושהי סיבה. כדאי לשים לב גם למרשם שהיה בזוג המשקפיים האחרון, מכיוון שהוא לעתים יכול לסייע להערכה זו. בברכה, רון מידן

09/07/2023 | 14:10 | מאת: אריאלה

היי אנחנו לא קשורים ל"תשובה הקודמת" , כפי שציינתי אופטומטריסת הפנה את אמא לרופא ואז שאלתי האם לרופא בקופת חולים יש מכשור מתאים לכך ? או עלינו לגשת למחלקת עיניים בבית חולים ? תודה

05/07/2023 | 12:40 | מאת: מנחם

האם יש אפשרות לעשות בדיקת ראיה לחולה אלצהיימר שאיננו מזהה תמיד אותיות ומספרים. וגם האינפורמציה שהוא מעביר לגבי חדות הראיה לא תמיד מדוייקת. אם כן היכן ניתן לבצע את הבדיקה

מנחם שלום ניתן לנסות לבצע בדיקת ראייה אובייקטיבית, אשר לפיה אופטומטריסטים/יות מנוסים/ות יכולים להעריך די בקירוב את מרשם המשקפים. כדאי להביא לבדיקה גם זוג קודם של משקפיים, אם היה כזה. בברכה רון מידן

15/06/2023 | 20:35 | מאת: Yoni

שלום אני בן 19 סובל מקוצר ראייה וצילינדר המתוקנים במשקפיים ובנוסף ניסטגמוס מולד שבעין ימין גורם לראייה ירודה אך בעין שמאל יציב ואני מצליח להגיע לחדות ראייה טובה . לאחרונה עשיתי בדיקת ראייה לרישיון נהיגה בלוח הבדיקה ועברתי אך זומנתי למכון הרפואי בשל בעיה אחרת והם דרשו ממני בדיקת ראייה על מכשיר הטיטמוס שאני לא מצליח לראות בו עקב המחלה. מה אפשר לעשות בנושא ? ואיך ניתן בכל זאת לעבור את הבדיקה על המכשיר ? המכון דורש ממני לראות במכשיר מה שממש מבאס אותי שאני לא מצליח תודה והמשך יום טוב

יוני שלום חסרים המון פרטים יכול להיות שכדאי לך להתייעץ עם פרופסור יאיר מורד. למשל https://he.revitalvision.com/%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D/%D7%A9%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A8-%D7%A8%D7%90%D7%99%D7%94-%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%93%D7%94/%D7%A0%D7%99%D7%A1%D7%98%D7%92%D7%9E%D7%95%D7%A1/

עשיתי ניתוח הסרת משקפיים בלייזר לפני 8 שנים, ובעיקר בשנה האחרונה הראייה שלי מדרדרת מאוד, אני עובד מול מחשב ועושה הרבה הפסקות גם ארוכות וזה לא עוזר, אז התחלתי לעשות תרגילים שיש באינטרנט בסרטוני יוטיוב, שמסתכלים על האצבע ואז מסתכלים על משהו רחוק וכן הלאה, האם תרגילי עיניים באמת משפרים את הראיה? או שהם גורמים נזק?

דורון שלום, 1. אם אתה מרגיש שינויים בראייה, אנא בבקשה ממך פנה מייד לרופא/ת עיניים. 2. בנוסף ייתכן שהשאלה שלך תקבל מענה רחב יותר בפורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה (מצ"ב קישור) https://www.doctors.co.il/forum-1027/ בברכה, רון מידן

לפני שבוע התגלה לי זבוב בעין ימין.רציתי לשאול אם התופעה יכולה לחלוף לבד?אם יש טיפול כלשהו? הייתי אצל רופא עיניים והוא אמר לחזור אליו עוד 3 חודשים. התופעה לא נעימה.

יפה שלום אכן מדובר בתופעה לא נעימה, וטוב מאוד שהלכת לרופא עייניים וכדאי מאוד להקפיד להמשיך וללכת לרופא עיניים. אם את פתאום רואה "גשם" של זבובים או הבזקים, אז יש לגשת בדחיפות למיון. יש מקרים מאוד מסוימים, שמשקפיים עם קצת צבע או טיפה כהות, יכולים להפחית במידה מסוימת את חוסר הנעימות (אבל כמובן לא "להעלים" את הזבוב). את יכולה לנסות להרכיב משקפי שמש כשהזבוב מפריע לך, ואם את רואה שזה עוזר לך, אז ללכת לחנות אופטיקה ליד הבית שלך ולהזמין משקפי ראייה עם קצת גוון אפור או צבע. הדבר הכי חשוב שתמשיכי ללכת לרופא/ת עיניים. בברכה, רון מידן

שלום רון, מאז הקורונה שהייתה לי לפני כשנה, יש לי בעיות מסוימות שהן או נוירולוגיות גרידא או בעיה ספציפית בעין. בתוך זאת, שמתי לב למשהו מאוד ספציפי - קריאה (בזמן עבודה למשל), ובפרט קריאה מאומצת, ובפרט קריאה שמצריכה הרבה תנועה של העין מצד לצד, גורמת לי לירידה משמעותית ביכולת להתרכז ומובילה לכאבים/לחצים בראש/בעין. הקריאה מובילה לירידה בראייה ולבריין פוג כללי. עשיתי בדיקת ראייה אצל רופאה, אמרה שהכל תקין. מה ניתן לעשות? האם כדאי ללכת לבדיקה נוספת? האם יש בדיקה ספציפית שניתן לעשות? אולי יש בעיה עצבית בעין? תודה.

היי שלום קודם כל- יש להקפיד ללכת לבדיקות רפואיות, ולבצע את המלצות הרופאים. מבחינת הקריאה, לא בטוח שמשקפיים יעזרו מספיק. אפשר לנסות ללכת לבדיקה אצל אופטומטריסט/ית בתחום הראייה הירודה, אשר יודעים להתאים טכנולוגיה מסייעת לקריאה כגון תוכנות מחשב מיוחדות, טמ"ס וכו'. רפואה שלמה רון מידן

שלום, יש לי משקפיים בלי מסגרת עדינות. כל כמה חודשים הן נופלות או מקבלות מכה וכדומה ועם הזמן העדשות לא מיושרות במאה אחוז כפי שהיו בהתחלה. לדוגמא אני רואה עכשיו שעדשה ימין טיפה יותר נוטה פנימה ומן הסתם יש כל מיני שינויים אחרים. השאלה אם זה שהעדשות לא מאה אחוז מיושרות וכן שכל עדשה קצת שונה מהשניה יכולה עם הזמן לגרום לבעיות בעיניים או שאין לזה משמעות בכלל? תודה רבה

יונתן שלום קשה לקבוע שמשקפיים לא מיושרים יכולים לגרום ל"בעיות" בעיניים. עם זאת, במידה ויש מספרים גבוהים מאוד או צילנדרים גבוהים מאוד, עלולה להווצר חוסר נוחות ראייתית מסוימת. בכל מקרה, לא שואפים למצב של " העדשות מאה אחוז מיושרות". אם תשים לב, כמעט תמיד המשקפיים מוטים קלות וזה מקובל. בברכה, רון מידן

שלום, רציתי לשאול האם ניסטגמוס חזק שנובע מליקוי ראייה יכול לגרום לעייפות? תודה מראש על המענה.

מיכל שלום תמיד כדאי קודם כל לעבור בדיקת עיניים מלאה אצל רופא/ת עיניים. אם יש איזשהו שינוי בראייה, בניסטגמוס או בתחושות גוף, אפשר לפעמים לנסות להבין מתי יש הכי הרבה עייפות הקשורה לראייה. למשל, אם העייפות מופיעה בזמן קריאה, ניתן לבדוק אם הגדלת הטקט יכולה להאריך את משך זמן הקריאה ללא עייפות. אם שום הגדלה של הטקסט לא עוזרת, אפשר לשקול הקראה בקול רם. ניתן גם לבחון אם שימוש במשקפי שמש, כאשר יש אור חזק, יכולים לסייע גם הם לתחושת העייפות. בברכה, רון מידן

שלום, למבוגר אשמח לדעת איזוה בדיקה יותר מדוייקת לצורך בדיקה אם יש היפרמטרופיה לפי סדר? 1) רטינוסקופיה 2)רטינוסקופיה עם טיפות 3)אוטורפרקטומטר 3)אוטורפרקטומטר עם טיפות כנ"ל לגבי צילינדר תודה רבה ויום נעים

היי שלום אני לא בטוח למה הכוונה בשאלה, ולכן מציע לך להפנות אותה גם לפורומים נוספים כאן. למשל: https://www.doctors.co.il/forum-2165/ https://www.doctors.co.il/foru m-2275/ מקווה שעזרתי ,בברכה רון

30/11/2022 | 20:30 | מאת: יעל

שלום, אמא שלי סיפרה לי שהחלה לראות כמו זבובים ואז כמו גזגז. קבעתי לה תור דחוף. הרופא נתן מלא בדיקות: אקג, דופלר צווארי, שדה ראייה. נוירולוג... ואז לחזור אליו. בינתיים לא סיימה עם כל הבדיקות אבל התופעה חזרה אותי היא לא משתפת בכלום שלא אדאג אבל שמעתי שסיפרה שגם רצתה לקרוא עיתון ופתאום חצי מילה נעלה או משהו כזה... האם זה מסוכן? האם אפשר לזרז תור? כי אני לא הצלחתי אפילו את התור הראשון לזרז.. יש טעם ללכת לרופא ללא כל הבדיקות? אציין שעברה ניתוח במקולה לפני מספר שנים בערך לפני 10 שנים. וגם קטרט אשמח לייעוץ תודה

היי שלום בבקשה לשים לב שזהו איננו פורום רפואי, ולכן לא ניתן לענות כאן על שאלה כזו. יש להבדק באופן דחוף על ידי רופא/ת עיניים, כמה שיותר מהר. במיידי. בברכה, רון בברכה, רון

22/11/2022 | 09:06 | מאת: דני

האם צבע עיניים משפיע על הראייה בצורה כלשהיא? והאם נכון הדבר שבעלי עיניים כחולות רואים טוב יותר בחושך? תודה

דני שלום זאת שאלה מעניינת ומורכבת, אך אינה בתחום של פורום זה. הייתי מציע לך לנסות להפנות את השאלה בקישור הזה: https://optometrics.biu.ac.il/ בברכה, רון

16/11/2022 | 20:00 | מאת: אור

שלום. אני בת 35 ומגיל 12 אני עם משקפיים כמובן שהמספרים היו נמוכים בהתחלה כרבע וחצי ומאז זה עלה בהדרגה. לאחרונה עשיתי שוב בדיקת ראיה כי חשבתי שאני כבר לא רואה טוב עם המשקפיים ואכן המספר עלה בכחצי בכל עין. האמת די הלחיץ אותי האופטרמטריס שבדק כי אמר שהמספר לא אמור לעלות בגילאים האלה. אני עובדת כל יום מול מחשב ולא עברתי הריונות אני יודעת שזה משפיע האם באמת זה אמור לעורר דאגה? שנית, יש דבר שחוזר על עצמו הרי עם המשקפיים הנוכחים אני אכן רואה כתוביות בצורה מטושטשת אך קורה לי שלפעמים אחרי שאני צופה בטלויזיה כמה זמן ופתאום הכתוביות נעשות ממש ברורות והאור חזק אפילו מסנוור כאילו אני רואה ממש חד כאילו המשקפיים מפריעות לי ואחרי כמה שניות שוב חוזרת לראות כמקודם, התופעה הזו התרחשה כבר מספר פעמים לאחרונה. מה זה יכול להיות? האם יובש בעינים יכול להיות קשור לזה ולעלייה במספר? כי אני מזמן אובחנתי עם יובש ואני לא תמיד שמה טיפות. אשמח לתשובה, מודאגת

אור שלום, ראשית, קודם כל, יש להבדק על ידי רופא/ת עיניים. לגבי תחושת הסנוור, לחלק מהאנשים (לא לכולם) עדשות מסננות (ידועות גם כ"פילטרים"), מעט מסייעות. את העדשות האלו ניתן למצוא כיום בחנויות אופטיקה רבות, ואת יכולה לבקש לפעמים לנסות אותן לפני ביצוע הרכישה. בברכה, רון מידן

10/11/2022 | 16:59 | מאת: רוני

שלום.יש לי תופעה מוזרה .קרה לי כמה פעמים שהלכתי עם משקפי אופיס בחוץ וכשהבטתי למטה חשבתי שאני "קטנה"מהיום בבוקר יש לי את זה ללא משקפיים. סובלת ב4 חודשים אחרונים מאז קורונה מאוזניים דלקת ,פטריה טנטון קבוע באוזן שמאל.האם יש קשר ממה זה למי לפנות? תודב בדיוק סיימתי אנטיביוטיקה לאוזן

הייי רוני, רפואה שלמה על השאלות הרפואיות יש להתייעץ עם רופא/ה. באופן כללי, משקפי אופיס אינם מיועדים בדרך כלל להליכה ברחוב, אלא לשימוש משרדי (ולכן השם- "אופיס") בכל מקרה, לפני שאת מחליפה משקפיים, כדאי קודם כל לגשת לבדיקות רפואיות. בברכה, רון מידן

09/11/2022 | 15:45 | מאת:

שלום, למבוגר, בעבר הרחוק ( עדיין לא בגיל ילדןת) נעשתה בדיקה עם רטינוסקופיה ע"י רופא ונקבע כי בשתי העיניים יש emmetropia, אולם לאחרונה בבדיקת רופא עיניים ללא רטינוסקופיה כנראה ובוודאות ללא טיפות מרחיבות עישונים נקבע היפרמטרופיה. נקבע מספר פלוס 1 לרחוק בעין אחת בלבד (זוהי עין עצלה) ובשתי העיניים יש צילינדר.כמו כן נקבע מספר פלוס וצילינדר לשתי העיניים. כמו כן המספר לרחוק שנקבע בעין העלצה לא ת ורם לשיפור/ שיפור משמעותי בחדות הראיה. השאלה היא מה נכון? האם יש בכלל היפראופיה? איזו בדיקה הכי טובה ומדוייקת צריך לעשות כדי לבדוק אם יש היפראופיה והיכן ?

שלום לך קודם כל- מצוין שנבדקת על ידי רופא. מומלץ לחזור ולהבדק על ידי רופא, במיוחד בגיל מבוגר, לפחות פעם בשנה אלא אם כן הרופא יגיד שאין צורך. לגבי המשקפיים, זו תופעה נפוצה שבודקים שונים מוצאים מספר שונה, ולמרות שההבדלים נראים ברושם ראשוני משמעותיים, הם בדרך כלל לא מאוד גדולים. כאשר רוכשים משקפיים, כדאי לוודא מי אחראי לתוצאות הבדיקה, מכיוון שבמקרים רבים חנויות האופטיקה לא לוקחות אחריות למרשמים שלא נכתבו על ידי הצוות שלהן. לכן כדאי פשוט לחזור על הבדיקה לפני ביצוע הרכישה. בברכה, רון מידן

תודה רבה. לא בורור איזו בדיקה נכונה? משהו באחת הבדיקות כנראה טעה. איך אפשר לדעת מה נכון? תודה

נכבדי, שלומות קשה מאוד לדעת דרך האינטרנט את המרשם שיהיה לך הכי מתאים. במהלך הבדיקה, לכל בודק/ת יש את השיקולים שלהם, על סמך הנסיון המקצועי שלהם. בסופו של דבר כדאי לך לברר - לפני ביצוע הרכישה - מי אחראי על ההסתגלות שלך למשקפיים. אם מי שבדק/ה אותך הם גם האחראיים, אז לפעמים זה עדיף על מצב בו גורם אחד מבצע את הבדיקה וגורם אחר מבצע את ההזמנה הפיסית של המשקפיים. פורומים נוספים שאולי יוכלו להציע את זוית הראייה שלה: https://www.doctors.co.il/forum-2156/ https://www.doctors.co.il/forum-1590/ מקווה שעזרתי. רון

העם אני זכאי לתעודת לקויי ראיה חדות ראיה 2 עניים עד 1.60 שדה ראיה מעל 10 מעלות ועד 20 מעלות amd

היי מצ"ב קישור לעיונך. ניתן לפנות גם לייעוץ במכון לשיקום ראייה ברחבי הארץ https://www.kolzchut.org.il/he/%D7%A9%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%9D_%D7%AA%D7%A4%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%99_%D7%A8%D7%90%D7%99%D7%99%D7%94_%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%93%D7%94 בברכה, רון מידן

14/10/2022 | 16:19 | מאת: מאיה

בת 23 עם בלפריטיס, ברגע שהוא לא מודלק והמצב טוב אוכל לשים מדי פעם עדשות מגע(לאירועים וכו)? והאם יש עדשות מגע שיותר מומלצות? תודה רבה!

היי מאיה שלום מומלץ להיבדק אצל רופא/ת עיניים. בברכת שנה טובה ומתוקה רון

שלום, למבוגר, האם תרגילי עיניים יכולים להפחית/ להעלים 1. אסטיגמטיזם 2. פרסביופיה 3. היפראופיה אשמח לדעת אלו תודה

היי שלום, ניתן לשאול את השאלה בפורום הזה: https://www.doctors.co.il/forum-623/ בברכה, רון מידן

21/09/2022 | 19:54 | מאת: אלגור

שלום. הייתי בשבןע שעבר בבדיקה אצל אופטיקאית ל"שינוי מספר משקפיים. ואכן העלתה לי בחצי מספר. אך העניין שלשמו אני פונה אליך,הינו, בתום הבדיקה היא יעצה לי ללכת לרופא בגלל ל.ת.ע גבולי/ גבוה (כנראה 20). ואכן קבעתי תור לאחרי יוכפ. לשאלתי, האם יש לאופטיקאי מכשור שמודד ל.ת.ע? והאם זו רוטינה קבועה שתמיד מודדים? באותו רגע לא שאלתי אותה, וגם לא נבדקתי אצלה ע'י מכשור שהייתי מודע לכך שהוא בודק ל.ת.ע. )מכשיר שמוציא רוח) הבדיקה אצלה כללה קריאת ספרות מהלוח ובדיקה ע"י מכשור עם הכדור הפורח. האם המכשיר הזה קורא גם ל.ת.ע? האופטיקאית בחופשה ואני לא יכול לשאול אותה, וזה מטריד אותי איך היא הגיע לנתון הזה. אודה לך על תשובה. תודה רבה

היי שלום אכן כיום בחלק מהאופטיקות קיים מכשיר להערכה מקורבת של הלחץ התוך עיני. כל הכבוד לגברת שבדקה אותך. כדאי מאוד לבדוק את הלחץ התוך עיני אצל רופא/ת עיניים, גם אם כל הבדיקות ראייה תקינות ואפילו אם אין שום תחושה שמשהו מפריע לראייה. הסיבה היא, שיש בעיות עיניים מסוימות, שעלולות לגרום חלילה נזק בלתי הפיך לראייה, אבל הן לא תמיד כואבות ולא תמיד מרגישים הפרעה לראייה. בברכה, רון מידן

כמה זמן עובר מרגע שמבוצע לייזר יאג בקטרקט משני ועד לחזרת הראייה למצב תקין?

היי אלי פורום יותר מתאים לשאלה שלך: https://www.doctors.co.il/forum-2861/ בברכה, רון מידן

24/07/2022 | 10:38 | מאת: יגאל

עשיתי לפני שנה לראשונה משקפי מולטיפוקל. למרות שהשיפור בראייה היה מדהים, לאחרונה אני חש שאני רואה פחות טוב משמעותית. האם זה אפשרי? האם זה הגיוני שכל כך מהר השיפור בראייה הדרדר שוב?

יגאל שלום על כל שינוי בראייה, במיוחד אם הוא מהיר או פתאומי, יש לפנות לרופא עיניים. בברכה, רון מידן

אני בן 51 מזה חודשיים אני מרגיש שהראייה בשעות הבוקר והיום באור מטושטשת ,ובנוסף אני רואה הרבה נקודות שחורות משהו שלא היה לי קודם ובצקות סביב העיניים עשיתי עשיתי פעמיים בדיקת ראיה והכל בסדר, הלכתי לרופא עינים שם טיפות להרחבת האישונים והוא אומר שהוא לא רואה כלום בעין, יצוין שעשיתי בדיקות דם ושתן הכל תקין, לפעמים העניים דומעות ללא סיבה. ממש עובד עצות . בתודה מראש.

רפאל שלום מבחינה רפואית, כדאי להתייעץ עם רופא/ת עיניים. מבחינה אופטומטרית, אתה יכול לברר לגבי משקפיים עם עדשות מסננות אשר יכולות לפעמים בחלק מהמקרים להקל במידה מסוימת על תחושת הסנוור. כדאי לנסות דוגמה של העדשות לפני שרוכשים אותן. בעבר היו עדשות כאלו בעיקר לאופטומטריסטים בתחום הראייה הירודה, אך כיום ניתן למצוא אותן בחנויות אופטיקה רבות יותר. בנוסף, ניתן לחבוש גם כובע רחב שוליים, אשר גם הוא יכול לסייע בחלק מהמקרים להקל על הסנוור. בברכה, רון מידן

18/05/2022 | 18:04 | מאת: יעל

שלום, לפני שנה וקצת החל לי פלוטרס. עקב אלרגיה ממש קשה לטיפות מרחיבות אישונים בעבר הגעתי לרופאת עיניים כעבור חודשיים. היא לא עשתה לי הרחבת אישונים ואמרה שנקווה שיהיה בסדר כל עוד יש רק זבוב או שניים בהסתכלות הצידה. חודשיים אחרי עשיתי עירוי ברזל באשפוז יום ובסוף העירוי הרמתי את הראש לתקרה שמלאה בפלורוסנטים ו 10 דקות ראיתי מטושטש ומרוצד וזה חלף. חודש אחרי אותו דבר קרה לי כשהסתכלתי על קיר לבן חלף כעבור רבע שעה ואז היה לי שקט של כ 8 חודשים... עד שהיום, שנה לאחר תחילת הפלוטרס שוב זה קרה לי כשאכלתי מול קיר לבן וחלף כעבור רבע שעה. האם אלה נחשבות תופעות הגיוניות של פלוטרס ללא קרע ברשתית או שחובה ללכת מהר לעשות הרחבת אישונים? האם ייתכן קרע שנה אחרי? והאם זה מצריך תור דחוף? תודה רבה

היי יעל יש להבדק באופן מיידי אצל רופא/ת עיניים בכל פעם שישנו חשד למשהו חריג ושונה בראייה. בנוסף, יש להבדק באופן קבוע, גם אם הראייה מרגישה תקינה לחלוטין. מבחינה אופטומטרית, ניתן לעתים ובחלק מהמקרים להקל באופן מועט על חלק מתחושת הסנוור על ידי עדשות מסננות ("פילטרים"). חשוב לציין שהעדשות האלו אינן טיפול רפואי ואינן תחליף לטיפול רפואי, אלא מיועדות כאמור אך ורק להקל מעט על תחושת הסנוור. ניתן להתרשם מעדשות כאלו אצל אופטומטריסטים לראייה ירודה וכיום גם בחנויות אופטיקה רבות אחרות. בברכה, רון מידן

03/05/2022 | 17:56 | מאת:

שלום, האם photo-syntonic light therapy יכול לתקן/ להפחית פזילה קלה פנימה של מבוגרים? היכן מבצעים בארץ? תודה.

שלום רב יש להתייחס לפזילה קודם כל על ידי בדיקה מקיפה של רופא/ת עיניים. בברכה, רון מידן

02/05/2022 | 20:13 | מאת: יעל

שלום, יש לי מספר + צילנדר מגיל 3. רוב חיי עם זוג משקפיים הרבה שנים. גם עדשות המגע. עם אותו מספר. לא קפץ. ב-2019 השתנה לי המספר ובעקבות הקורונה עשיתי זוג משקפיים. כעת לא נוח לי עם המשקפיים בקריאה + מחשב. אני ממש מרגישה שאני עוצמת עין אחת לבדיקהת שאין חדות. האם זה אומר שהצילנדר השתנה? למה צילנדר משתנה הרי מדובר במבנה של קרנית. ואיך אומרים שניתוח מסיר צילנדר עם זה משתנה בין כה וכה? תודה.

היי יעל התשובה לשאלה שלך מורכבת. באופן עקרוני, הייתי מציע קודם כל לערוך בדיקה אצל רופא/ת עיניים- עדיף מומחה/ית קרנית. ייתכן שבפורום קרנית יוכלו לסייע לך יותר, למשל: https://www.doctors.co.il/forum-2275/ בברכה, רון מידן

02/05/2022 | 19:04 | מאת:

שלום רב, מהי המשמעות שיש תוצאות שונות בבדיקת WORTH 4 DOT TEST? מהי המשעמעןת אם עושים את הבדיקה באור? האם משנה מתי עושים את הבדיקה? האם משנה שעות שינה? בוקר? צהריים? ערב? מתי עדיף לעשות אותה?

היי שלום זהו פורום ראייה ירודה, שמיועד לעסוק בעיקר בהתאמת אביזרי עזר לסובלים מבעיות ראייה. במידה ויש תוצאה לא תקינה בבדיקה, הייתי מציע להתייעץ קודם כל עם רופא/ת עיניים. אני לא בטוח מה הכוונה בשאלה שלך, אבל באופן עקרוני הנושא קשור לראייה דו עינית, למשל: https://www.doctors.co.il/forum-6129/message-1291408/ בברכה רון מידן

שלום רב, למבוגר עם עין עצלה האם אבחון אורתופטי מדוייק יותר אם הוא נעשה בבית חולים? מי עדיף שיבצעו, רופא עיניים ילדים ופזילה, אורתופטיסט, אחר? כנ"ל לגבי טיפול אורתופטי. כנ"ל לגבי vision theraphy אשמח להמלצה היכן מומלץ לבצע את האבחון והטיפול של כל אחד מהנ"ל בצפון. תודה רבה

היי שלום אולי כדאי לנסות להפנות את השאלה לפורום פזילה ועין עצלה: https://www.doctors.co.il/forum-6129/message-1291408/ ובכל מקרה, הכי טוב לעבור בדיקה מסודרת אצל רופא/ת עיניים. בברכה, רון מידן

אני לקויית ראייה בת 78 סיעודית מקבלת זריקות אבסטין ה2 עיניים לא רואה בעין 1מטופלת באיכילוב שדה ראיה 18 מעלות בעין השני6 על 30

היי שרה ניתן לקרוא על תהליך הגשת בקשה לתעודת עיוור כאן: https://www.gov.il/he/service/application-for-a-blind-and-visually-impaired-certificate ובכל מקרה את יכולה גם לפנות לאחד מהמכונים לראייה ירודה הקרוב למקום מגורייך. בברכה, רון מידן

שלום ד"ר, אני בת 60.שלום ד"ר, בימים האחרונים יש לי במרכז הראיה של עין ימין כתם שהוא רוב הזמן שקוף, אך הראיה בתוכו היא מטושטשת. למשל בקריאה, האותיות שבתוכו מטושטשות. לפעמים זה מורגש יותר ולפעמים כמעט נעלם. כשאני עוצמת את העין הכתם נראה בהיר כאילו הסתכלתי על נורה קטנה. ולפעמים לא נראה כלום כשאני עוצמת את העין. נבדקתי אצל רופא עיניים והבדיקה תקינה ומחכה לבדיקת שדה ראיה ו OCT. מה זה יכול להיות? תודה מראש על תשובתך.

ליהי שלום, אני לא רופא. זאת שאלה שיש להפנות מיד לרופא המטפל שלך. עלייך לפנות בדחיפות וללא דיחוי לבדיקת עיניים, בברכה, רון

26/12/2021 | 18:28 | מאת: משקפים

האם יש משקפיים שיכולות לעזור בראייה בניון רשתית רטוב ויבש?

היי שלום לחלק מהאנשים הסובלים מניוון רשתית, יש לפעמים משקפיים שיכולים לסייע במידה מסוימת: 1. משקפיים לקריאה בלבד, שיש בהם הגדלה גדולה, ובדגמים מסוימים גם תאורה. משקפיים אלו מיועדות לקריאה של חומר קריאה מודפס ולא לקריאה ממחשב. 2. משקפיים להפחתת סנוור. חלק מהאנשים הסובלים מניוון רשתית, סובלים גם מסנוור. ישנן עדשות אשר לא משפרות את חדות הראייה, אך יכולות להפחות במידה מסוימת את הסנוור, במקרים הרלוונטיים. בכל מקרה, המלצתי היא לנסות את המוצרים לפני שרוכשים אותם. בברכה, רון מידן

16/10/2021 | 15:05 | מאת: מרי

אחרי מונווישן. עין לרחוק רבע מספר. עין לקרוב מינוס 4. מה הסיכוי להתרגל לפער הזה? מאוד מבולבלת מתוצאת הניתוח ועוד יותר מההסתגלות למשקפיים עם ערכים כאלה. מנסיונך מניחה שאין הרבה מנותחים עם תוצאה כזו... אכן??! מה אתה יכול לתת לי עצה? תודה

היי מרי ראשית, האם התייעצת עם הרופאים המטפלים? הם מכירים אותך הכי טוב, ולכן הייתי פונה קודם כל אליהם. יש כל מיני דרכים לסייע במקרים של מונוויז'ין, כגון עדשות מגע, אבל כאמור כדאי קודם כל לדון על כך עם רופאי העיניים. בברכה, רון מידן

16/10/2021 | 15:34 | מאת: מרי

ברור שהייתי אצל המנתח. וכי מה הוא יגיד??? עדשות מגע לא רלוונטי. סבלתי בצעירותי מעדשות ולא אשים יותר . יודעת שיש קושי בפער כזה. בין 2 העיניים. נכון?? איך מתגברים???

היי מרי ראשית אציין, שהשאלה שלך אינה בתחום שמוגדר בדרך כלל בתחום של הפורום הזה המיועד לראייה ירודה, ולכן הייתי ממליץ לך לנסות פורומים שיותר קרובים לתחום, כגון: https://www.doctors.co.il/forum-2275/ עם זאת, אנסה בכל זאת לנסות לסייע לשפר את מצב רוחך, למרות שכאמור זה לא התחום שלי ואני מאוד ממליץ להתייעץ עם אנשי מקצוע שיש להם ידע ונסיון ספציפי בתחום. 1. ייתכן שאופטומטריסט/ית העוסק/ת בעדשות מגע מיוחדות, יוכלו אולי כן להתאים לך עדשות מגע שתוכלי להיעזר בהן. כל הזמן יש מוצרים חדשים, ולכן גם אם לא יהיה פתרון מחר בבוקר, אולי בעתיד כן יהיה. 2. אם את סובלת מסנוור- אפשר להרכיב משקפי שמש מחוץ לבית, ולהרכיב זוג נפרד של משקפיים עם עדשות מסננות מיוחדות לתוך הבית. 3. אם קשה לך לקרוא כתב קטן, את יכולה לשקול בינתיים להיעזר באביזרי עזר לראייה ירודה, כגון מגדלת, עד שתמצאי משהו יותר מוצלח. 4. למיטב ידיעתי, ייתכן שחלק מהאנשים מתרגלים במידה מסוימת עם הזמן, כך ייתכן שאולי בעתיד זה פחות יציק לך. 5. ייתכן שישנם פתרונות רפואיים אשר נמצאים בפיתוח, ובעתיד יהיו זמינים. לכן גם אם את לא מוצאת פתרון מיידי ברגע זה- לא בהכרח כדאי להתייאש. 6. במקרים קיצוניים, כשאין שום מוצא אחר, אפשר לשקול להרכיב משקפיים עם עדשה מאט, שפשוט יטשטשו לך מעט את הראייה באחת מהעיניים, בזמן שאת מרכיבה אותם. זה יכול להיות נוח למטלות זמניות קצרות בתוך הבית, כגון קריאה או טלוויזיה. בברכה, רון מידן

שלום וברכה\ אני בת 28 יש לי בעיה של קוצר ראיה גבוה ובעיה ברשתית מי פגות בנוסף יש לי גם קטרקט מולד שלא נותח כשהייתי קטנה ונותרתי עם עדשה שלי שזה כבר בעין שנים הבעיה היא כזאת לפני כמה חודשים עשיתי בדיקת ראיה בחנות אופטיקה שהיה די בסדר אני חשבתי באמת שאני הולכת לקנות אותו באותו יום בסוף שגעו אותי עם דברים אחרים בעיניים ואחת שהיא אחראית עלי אמרה לי שהיא לא רוצה לקנות לי משקפיים עד שאני לא אגמור עם הרופאי עיניים אתמול הייתי במרפאת אולקופלסטיקה בגלל עיוות בעפעף וקושי לפתוח את העין בעיקר עין אחת הרופא טען שיש לי אי סימטרי בין 2 העיניים וזה ניכר רק לא ידעתי מה לעשות ולכן הלכתי הביתה המשקפיים האלו מתישות אותי בגלל המספר הלא נכון שאני כבר לובשת כמה שנים מי צד שני יש לי גם נטיה לסיכון בריאות העין כי מדובר על משקפיים שאני הולכת איתם כל הזמן וזה לא עושה טוב לראיה שלי אבל אני עשיתי גם במרפאת קרנית לפני כמה חודשים בדיקה חוזר ת לתפקוד העין בגלל בעיה של דלקת לחמית אלרגית שלא עוברת לי כמה ימים בנוסף יש לי גם התקדמות של קרטוקונוס כי תמיד היה לי בעיה של קרנית דקה שהתקדם ממש עד שהיה שם כתוב שזה כבר בליטה משמעותית ורואים את הקונוס האם בכזה מצב אני יכולה לעשות משקפיים לתפקוד הראיתי של יום יום??? האם שאני אפסיק ללכת לרופאי עיניים ולא לעקוב אחרי התקדמות הקרטוקונוס ??? כי אני מרגישה שהמצב מתקדם לי פה וכל יום אני קמה בבוקר עם עייפות אחרי שנת לילה וגם חוסר אפשרות לתפקד בין 2 העיניים אשמח לתשובה ברורה מה אני צריכה לעשות תודה רבה

היי קודם כל אני מבקש לאחל לך רפואה שלמה וגם לאחל לך שתרגישי טוב. כדאי מאוד להמשיך ולהיות במעקב צמוד ככל האפשר על ידי רופאי העיניים. שאלות באינטרנט על קרנית כדאי להפנות לפורום מתאים יותר כגון: https://www.doctors.co.il/forum-2275/ אכן, לא תמיד ניתן להגיע לראייה מושלמת באמצעות משקפיים כאשר יש קרטוקונוס מתקדם, ולכן לא בטוח שאם תחליפי משקפיים את תראי בהכרח טוב יותר באופן משמעותי. אם קשה לך לקרוא, את יכולה בינתיים להיעזר באביזרי עזר לראייה ירודה כגון זכוכית מגדלת או אביזר הגדלה אלקטרוני. אביזרים אלו יוכלו אולי לסייע לך באופן זמני עד שתמצאי את הפתרון הכי טוב לראייה. בנוסף, כדאי להרכיב משקפי שמש על מנת להפחית את הסנוור מאור חזק. בברכה, רון מידן

11/10/2021 | 17:03 | מאת: רוני

שלום אני מרגיש שאני לא רואה חד בעיניים בעיקר בעין ימין בעיקר באור זוהר כמו רמזור .היתי אצל רופא אחד שאיבחן קרטוקונוס על סמך מיפוי קרנית הוא טען שיש הידקקות של כ 10 מיקרון .נשלחתי לבית חולים שם הרופא עשה בדיקת פנטקם ובלין אמברציו ואמר שיש הידקקות של 10 מיקרון ללא שינוי בשאר המדדים ושלל קרטוקונוס . האם שייך שרופא אחד יאבחן קרטוקונוס והשני לא ? האם בדיקת מיפוי קרנית יכולה לפספס קרטוקונוס ? תודה רבה

היי רוני זאת שאלה שלדעתי טוב יותר שרופאים מתחום הקרנית יענו עליה. למשל: https://www.doctors.co.il/foru m-2275/ https://www.doctors.co.il/forum-1590/ בברכה, רון מידן אופטומטריסט

18/09/2021 | 21:50 | מאת: לוברבום

שלום וברכה לא הצלחתי לפתוח את הלינק לאתר בו יש אפשרות לדעת איך אפשר כן להוציא כסף מי הביטוח לאומי על בעית קרטקונוס אם אפשר לשלוח לי את זה לאימייל: [email protected] תודה רבה

שלום אני ממש לא עוסק ולא מייעץ באיך "לדעת איך להוציא כסף". להיפך. הסברתי שמדובר בנושא מורכב, ויש רופאים תעסוקתיים, עובדים סוציאלים, עורכי דין, עמותות, ארגונים וכו' שכן עוסקים בתחום, והמלצתי לברר אצלם. הלינק היה לאתר "כל-זכות", אבל אתה כאמור יכול לפנות לכל מאגר מידע, אדם או ארגון העוסק בתחום. הפורום הזה מיועד להסברים על אביזרי עזר לקריאה, במקרים של ראייה ירודה. בברכת חג שמח ושנה טובה רון

17/09/2021 | 17:02 | מאת: לוברבום

למי שיש לו קרטקונוס במצב בינוני עם תיקון עדשה והחדות ראיה בעין אחת 6/12 ועין אחת 6/6 האם מבחינת זה יש השתתפות של ביטוח לאומי במצב של הקרטוקנוס תודה רבה

היי שלום מדובר בנושא מורכב. הייתי מציע לקרוא את התקנות. למשל כאן: https://www.kolzchut.org.il/he/%D7%A7%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%AA_%D7%A0%D7%9B%D7%95%D7%AA_%D7%91%D7%92%D7%99%D7%9F_%D7%9C%D7%A7%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA_%D7%A8%D7%90%D7%99%D7%94_%D7%95%D7%9E%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%AA_%D7%A2%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9D בברכה, רון מידן

1 2 3 4 5 6 7 > ... 7