כפילות ראייה בכל אחת מהעיניים

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

18/08/2023 | 00:00 | מאת: א.

שלום, בן 33 , כבר לא מעט שנים שאני שם לב לכך שכאשר אני מסתכל על עצם (בעיקר קטן יחסית, כמו אות בטבלה של בדיקת ראייה) אני רואה תמונה כפולה או אף כמה שלו- ghost image. זה קורה גם בכל אחת מהעיניים בנפרד- כאשר אני עוצם העין ומביט בעין אחת, אני רואה התמונה כפול באופן זה. מה עשוי להיות ההסבר לזה, והאם ניתן לעשות משהו עם זה? רופאת עיניים אמרה לי שלדעתה אין מה להתרגש מזה, ושהראייה שלי טובה אפילו. תודה.

שלום רב ראשית, טוב מאוד שהלכת לרופאת עיניים, ואם הבעיה נמשכת או מחמירה, כדאי ללכת ולהבדק שוב. קצת לא ברור אם התכוונת שהבעיה היא בלוח בדיקה לרחוק, אן בכרטיס בדיקה לקרוב. אם הכוונה היא בקריאת אותיות שחורות על רקע לבן, אז לפעמים יש אנשים שמרגישים שהגבול בין השחור ללבן קצת זז או מטושטש, כי הם רגישים לקונטרסט. אם זה לקרוב, יכול להיות שמאיזושהי סיבה אתה צריך משקפיים לקרוב, למרות הגיל הצעיר שלך. אם כבר היית אצל רופאה, השלב הבא יכול להיות בדיקה אופטומטרית מלאה. בברכה, רון מידן

19/08/2023 | 00:19 | מאת: א.

תודה על תשובתך. אם עוד תקרא הודעה שנייה זו- זה מצב שרואה תמונה כפולה ואף יותר (בכל אחת מהעיניים כאמור, גם כאשר מביט בעין אחת ועוצם השנייה). זה בולט יותר במבט לרחוק- אם גם מקרוב אז בעוצמה פחותה. (בבירור כפילות, לא רק טשטוש גם אם הכפילות נראית 'מרוחה'. וזה לא רק עבור שחור ולבן- כל הצבעים לדעתי). זה נורמלי, או עשוי להגרם מסיבה מוכרת?

שלום רב כאמור, אם יש חשש לבעיה רפואית עליך להבדק בהקדם האפשרי, במיוחד אם יש החמרה. לאחר השלמת כלל הבדיקות הרפואיות, תוכל לבדוק אם ניתן להסביר חלק מהבעיה על ידי כך שתיגש לבדיקה אופטומטרית. במידה ולא יימצא צורך בתיקון אופטי, במקרים מאוד מסוימים הרכבת משקפיים עם עדשות מעט כהות יכולה לסייע להקל מעט על סימפטומטים. בברכה, רון

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות