ראייה במשקף קצר למרחוק

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

10/01/2024 | 21:54 | מאת: דן

שלום רב אני קצר רואי .בן 75 .בגלל תאונה יושב כבר הרבה זמן בבית ומשתמש רק במשקפיים לקרוב כל הזמן . במקרה, שמתי לב ,שאני מסתכל בשעות היום בספרות של שעון דיגיטלי במרחק 2 מטר ממני רואה חד ונקי . שמחשיך , או בלילה שחושך : רואה מאותו מקום מעין תוספת הילה סביב הספרות , כאילו מטושטש , ספרות +תוספת סביב כל סיפרה . שמרכיב את ה משקף למרחוק רואה ללא ההילה הזו . יש הסבר למה באור רואה נקי וחד . ובחושך אותו מקום נראה עם הילה?במשקפיים לקרוב זו תקלה? בעיה ?או???יש הסבר ? תודה ,

דן שלום ראשית, רפואה שלמה לא ציינת איזה סוג תאונה עברת, ולכן חשוב מאוד להדגיש שגם אם התאונה לא כלל פגיעה ישירה בעין, עדיין יכול להיות שמערכת הראייה נפגעה ולכן חשוב מאוד שתיבדק גם על ידי רופא עיינים בהקדם האפשרי. לגבי התופעה שציינת, קשה לדעת בוודאות. במידה ובדיקת רופא העיניים תקינה, כדאי להיבדק גם על ידי אופטומטריסט. בברכה, רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות