בעיית ראיה עם צילינדר

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

13/12/2023 | 14:06 | מאת: CHAYA

שלום. בבדיקת ראייה, הסתבר שעין אחת צריכה להיות עם צילינדר והעין השנייה מספר נמוך יותר. 3 פעמים החליפו את העדשה של הצילינדר ועדיין הראייה לא טובה ויש לי סחרחורת ואי נעימות עם המשקפיים. מה עלי לעשות ? הייתי בבדיקה רגילה אצל רופא והוא הגדיר את הצילינדר ואופטמטריסט טיפל בעדשה.

חיה שלום אכן לחלק מהאנשים יש קושי להסתגל למשקפיים עם צילינדר, ובמיוחד כשיש הפרש בין העיניים. אפשרות אחת, היא לוותר על הצילינדר במשקפיים, כולו או חלקו, אבל צריך לקחת בחשבון שזה עלול לבוא על חשבון חדות הראייה. חשוב לציין שיכולות להיות סיבות לסחרחורת שאינן קשורות לעיניים ולמשקפיים, ולכן מומלץ לערוך בירור רפואי מקיף ובכלל זה רופא משפחה, רופא אף אוזן גרון ורופא נוירולוג בהתאם לצורך. בברכה, רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות