ראייה ירודה פתאומית , בת 22

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

07/03/2024 | 13:17 | מאת: שאלה התייעצות

לפני כמה חודשים הבחנתי שהופיע לי כמו נקודה שחורה אפורה חצי שקופה בעין שמאל שמטיילת לה הלכתי לרופא עיניים יש לציין שלא עשיתי הרחבת אישונים , ביצע בדיקה רגילה ואמר שזה פלוטרס ויש להתעלם מכך . עכשיו הבעיה היא שאני לא מסוגלת להסתכל על השמיים / שמש / אור בהיר מרגישה רגישות רבה ובנוסף אני לא רואה רק את הנקודה הזאת פתאום מופיע עיגולים שחורים שקופים , נחשים שקופים עיגולים מרצדים כזה ואורות מהבהבים כמו גחליליות זוהרות מתרוצצות בעיניים במיוחד באור שמיים ומנורות חזקות וכמו עיגולים מרצדים . רציתי לדעת אם תופעה זו מסוכנת ויש צורך לבדיקה מעמיקה יותר ולמה בכלל תופעה זו קורת משום מקום תודה רבה לך דר !

היי שלום 1. לגבי הנושא הרפואי- יש להיות במעקב צמוד של רופאי עיניים, ולגשת מיידית למיון אם יש חשד להחמרה פתאומית. 2. לגבי האורות והסנוורים: אם משקפי שמש רגילים לא מהווים פתרון מספיק, ניתן לפנות לאופטיקות ולאופטומטריסטים העוסקים בראייה ירודה, היכולים לספק משקפיים עם עדשות מסננות ("פילטרים"), ובכך במקרים מסוימים ניתן לסייע מעט יותר ממשקפיים שמש רגילים. בברכה, רון

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות